Nyhet

Vinge i topp inom M&A

12 juli 2011

Vinge var den advokatbyrå som gjorde flest M&A-transaktioner i Norden första halvåret 2011. Vinge har även klättrat från plats 30 till en förstaplats på ett år vad det gäller buyouts (investeringar från riskkapitalbolag) och är den byrå i Europa som toppar den tabellen. Det visar Mergermarkets halvårsstatistik av marknaderna i Europa.
 
Totalt var Vinge rådgivare vid 29 transaktioner under första halvåret 2011. När det gäller värdet på transaktionerna i Sverige ligger Vinge i topp bland de svenska byråerna med 6,051 miljoner US Dollar, vilket motsvarar cirka 36 miljarder kronor. Vinge är även den byrå i Europa som toppar tabellen för buyouts till ett värde av 5,197 miljoner US Dollar. I kategorin för buyouts listas transaktioner där riskkapitalbolag är köpare. Antalet M&A-transaktioner i Europa för första halvåret är i linje med hur det såg ut vid samma tid 2010.
 
– Det är glädjande att konstatera att Vinge återigen visar sin styrka och befäster positionen som den ledande transaktionsbyrån i Sverige och Norden, säger Vinges vd Michael Wigge. Att vi även ser att Vinge har tagit en stark position på buyouts marknaden är extra kul och visar vår starka ställning som rådgivare till de stora riskkapitalbolagen. Den trenden visar även på att transaktionsmarknaden har en högre aktivitet i Norden jämfört med resten av Europa.