Nyhet Vinge i topp inom fastighetsjuridik

26 oktober 2011

Vinge koras som vinnare i årets upplaga av tidningen Fastighetsvärldens lista över advokatbyråerna med störst transaktionsvolym. Fastighetsvärlden refererar till byråerna på listan som "de framgångsrikaste fastighetsjuridiska rådgivarna i Sverige".

Vinge har den största transaktionsvolymen bland byråerna från juli 2010 till juni 2011 med 54,7 miljarder kronor. Vinge har fördubblat volymen från föregående år och går om Mannheimer Swartling som tidigare hade störst transaktionsvolym.

– Vi gläds naturligtvis åt förstaplatsen som befäster Vinges position som en av de ledande byråerna inom området, säger Patrick Forslund, delägare på Vinge i Stockholm, när han intervjuas i Fastighetsvärlden 10/2011.

Lägre volymer i höst
Aktiviteten under perioden har varit fortsatt hög. Eurokrisen har inte nämnvärt påverkat transaktionsvolymen, skriver tidningen.

– Sedan någon månad tillbaka råder en större osäkerhet på marknaden till följd av främst skuldkrisen. Även om det alltjämt kommer att göras affärer, särskilt av institutioner och andra investerare med mycket eget kapital, är det sannolikt att vi får se lägre volymer under hösten, säger Patrick Forslund i samma intervju. 

De tolv byråerna i Fastighetsvärldens jämförelse (10/2011)
(Transaktionsvolym redovisad i MDR)

1. Vinge 54,7
2. Mannheimer 49,4
3. Lindahl 32,9
4. Delphi 28,9
5. Maqs 19,6
6. Setterwalls 18,1
7. Kilpatrick Townsend & Stockton 18
8. DLA Nordic 13,7
9. Glimstedt 13,3
10. Linklaters 13,1
11. Roschier 8,6
12 Baker McKenzie 7,8

Arbetsrättspodden # 25 - Provanställning

När en anställning påbörjas är det vanligt att den startar med en prövotid. Detta för att arbetsgivaren ska kunna se om den anställde är rätt person på rätt plats. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
16 september 2020

Sanktioner och handelsbegränsningar mot Kina – påverkan på svenska företag

USA och EU har under sommaren fortsatt att införa handelsbegränsande åtgärder mot Kina. Åtgärderna har haft stora konsekvenser för omvärlden, inte minst då Kina sägs stå för nästan 30 % av världens totala tillverkning. Hur påverkas Sverige och svenska företag av dessa handelsbegränsningar?
15 september 2020

Vinge utnämns till bästa advokatbyrå för kvinnliga affärsjurister

Vinge har utsetts till “Bästa nordiska affärsjuridiska byrå för kvinnor” på European Women in Business Law Awards som ägde rum i London 10 september. Vinge tar för åttonde gången emot priset som den advokatbyrå som lyckats bäst med sitt jämställdhetsarbete.
10 september 2020