Nyhet

Vinge huvudsponsor till DI:s energidag

6 november 2015 Energi

En vecka före Paris 2015 samlar Dagens industri de viktigaste beslutsfattarna för att diskutera vägen framåt. Vinges Johan Göthberg kommer att ingå i en panel som kommer att fokusera på investeringar i energi.

Temat för energidagen 2015 är klimatutmaning och industriförsörjning och bland talarna ser vi bland annat Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande, BP, Sveriges energiminister Ibrahim Baylan och företrädare från energibolagen.

I Sverige just nu är Energikommissionens arbete i full gång för att bereda väg för en blocköverskridande överenskommelse och balansen mellan klimatutmaningen och industriförsörjningen är i fokus. Vilka förberedelser görs nu bland energibolagen och inom den elintensiva industrin och hur investerar de idag för att möta framtida utmaningar?

Investeringar i energi - paneldiskussion
De låga energipriserna och politisk osäkerhet gör det svårt för energiföretag att planera och investera för framtida energiförsörjning. Samtidigt söker de institutionella investerarna alternativa investeringar i dagens finansiella miljö med låga räntor och låg tillväxt. Vi har sett några exempel på investeringar av pensionskapital i den nordiska energisektorn - vad är konsekvenserna av detta, och kommer denna trend att fortsätta?

I panelen ingår bland annat:
Johan Göthberg, delägare Vinge
Ingrid Bonde, finansdirektör, Vattenfall
Roger Johanson, chef för Venture Capital & Infrastructure Investment, Skandia

DI Energi 2015
Datum: 23 november
Tid: från kl. 08.30
Plats: Sheraton Hotell, Stockholm

Mer information och anmälan: http://www.di.se/konferens/energi15/