Nyhet

Vinge har hjälpt staten fusionera Posten

2 februari 2009


Vinge har biträtt staten som juridisk rådgivare i samband med den stora postfusionen mellan svenska Posten och Post Danmark. Den nya sammanslagna Postkoncernen blir en av de större aktörerna inom logistik och kommunikation.

Bertil Villard och Daniel Rosvall, partners på Vinge, har varit ansvariga för den juridiska rådgivningen.
 
– Fusioner mellan två företag som ägs av två stater är en utmaning att hjälpa till med. Det har varit ett spännande och givande arbete under hela processen, säger Bertil Villard.
 
Att fusionera de båda postkoncernerna är ytterligare ett uppdrag Vinge hjälpt staten med. Förra året var Vinge juridisk rådgivare till staten när Vin & Sprit såldes till Pernod Richard för 55 miljarder kronor.
 
– Det är glädjande att Vinge fått förtroende från staten att medverka juridiskt i dessa stora och viktiga affärer. Att vara med och skapa en stor nordisk postkoncern har varit en juridisk utmaning, säger Bertil Villard.
 
Ansvariga från Vinge har varit delägarna Bertil Villard , Daniel Rosvall och Malin Ohlin Åkermark. Mattias Friberg, Maria Schultzberg och Hillevi Torngren Myhre har varit delaktiga som biträdande jurister.
 

För ytterligare information

Bertil Villard, partner Vinge, 08- 614 31 03, 070-71431 03, bertil.villard@vinge.se
Boo Ehlin, kommunikationschef, 08-614 33 87, 070-429 33 87, boo.ehlin@vinge.se

 

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med omkring 450 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer. www.vinge.se