Nyhet

Vinge förstärker skatterätten med ny delägare

1 juni 2010

Vinge förstärker sin skatteavdelning med en av Sveriges ledande skatterådgivare. Odile Fallenius blir delägare på Vinge och tar med sig sitt team på ytterligare tre jurister från Linklaters.


Förstärkningen sker i omgångar. Odile Fallenius börjar på Vinge i februari nästa år sedan hon varit på föräldraledighet. De övriga tre biträdande juristerna Lina Hansson, Tora Hansjons och Paul Dali börjar på Vinge så snart deras uppsägningstider löper ut. 

Odile Fallenius tar med sig sina skattejuristkollegor från Linklaters, som nyligen utsågs till Sveriges bästa skatterådgivare av den ansedda tidskriften International Tax Review. 

- Det ska verkligen bli intressant att börja på Vinge och ansluta till deras team inom skatterätten. De erfarenheter jag fått från Linklaters har givit mig denna möjlighet att gå vidare i karriären. Jag ser fram emot att få börja på Vinge, säger Odile Fallenius. 

- Vi är väldigt glada att vi i mycket hård konkurrens med andra byråer lyckats rekrytera Odile och hennes kollegor till Vinge. Rekryteringen förstärker vår skattegrupp ytterligare och gör Vinge till en av de absolut ledande byråerna inom skattejuridiken, säger Michael Wigge, vd på Vinge. 

Efter rekryteringen har Vinge cirka 20 jurister med inriktning på skatterätt.

 

­För ytterligare information;

Michael Wigge, VD Vinge, 070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se
Odile Fallenius, ny delägare på Vinge, 070-714 30 13, odile.fallenius@vinge.se

 

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med 500 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer. Vinge är exklusiv legal rådgivare till svenska staten vid Expo 2010 i Shanghai. Vinge har utsetts till årets bästa svenska affärsjuridiska byrå av Chambers and Partners. www.vinge.se