Nyhet

Vinge förstärker sin kompetens inom EG- process

20 november 2006

Advokatfirman Vinge rekryterar Martin Johansson från EG-domstolen i Luxemburg för att arbeta vid Vinges kontor i Bryssel fr o m november 2006. Genom denna rekrytering blir Vinge ännu starkare på processer inom EG-rätten.

Martin Johansson, 46, har en unik kompetens. De senaste elva åren har han varit verksam som rättssekreterare på EFTA-domstolen, Förstainstansrätten och EG-domstolen åt domarna Sven Norberg, Pernilla Lindh, Leif Sevón och nu senast Stig von Bahr. Dessförinnan har han arbetat på EFTA-domstolen, i EFTA sekretariatet och på advokatbyråer i Sverige och Bryssel.

Bäst i Sverige

Vinges EU- och konkurrensrättsavdelning rankas som nummer ett i Sverige, bland annat i Chambers senaste utgåva av The World's Leading Lawyers.

- Vi är mycket glada över att få Martin Johansson till Vinge. Martins kunskaper i EG-process kompletterar och förstärker ytterligare vår EG- och konkurrensrättsliga kompetens. Martins kontakter inom förvaltningen i EU och i Sverige kommer dessutom att bli till stor nytta för våra klienter och för oss själva, säger Hans Wibom, styrelseordförande i Vinge.

Olle Rislund lämnar

Advokat Olle Rislund lämnar Vinge den 1 oktober. Olle Rislund har senast varit ansvarig delägare för Vinges Brysselkontor men återvänder nu till Sverige och ett delägarskap i advokatfirman Cederquist i Stockholm.

- Vi vill rikta ett varmt tack till Olle för hans värdefulla arbete för Vinge i Stockholm och nu senast i Bryssel, säger Hans Wibom.

Vinges EU- och konkurrensrättsavdelning består av 25 jurister vid kontoren i Stockholm, Göteborg, Malmö och Bryssel. Kontoret i Bryssel etablerades redan 1989. Avdelningen leds av Carl Wetter. Johan Karlsson är ansvarig för verksamheten i Stockholm, Björn Nicolai för verksamheten i Göteborg och Rikard Azelius för verksamheten i Malmö.

För ytterligare information, kontakta:

Carl Wetter, tfn 070-714 30 76