Nyhet

Vinge förstärker kompetensen inom miljörätt

21 mars 2007

Miljörätt är ett viktigt och växande område inom näringslivet, såväl nationellt som internationellt, och därmed även ett viktigt område för Vinge. För att möta ett ökande behov av rättslig rådgivning inom området miljö har Vinge rekryterat miljörättsexperten Agnes Larfeldt Alvén.

Agnes Larfeldt Alvén, advokat och specialiserad på miljö- och vattenrätt, träder in som delägare den 1 juli vid Vinges Göteborgskontor. Agnes Larfeldt Alvén har betydande erfarenhet inom miljörätt, särskilt vad gäller tillståndsprövningar av miljöfarliga verksamheter och vattenverksamheter. Agnes Larfeldt Alvén är medlem i Svenska Föreningen för Miljörätt och ingår i Svenskt Näringslivs Referensgrupp för Miljörätt. Hon är initiativtagare till Vattenrättsligt Forum. Agnes Larfeldt Alvén kommer närmast från Mannheimer Swartling Advokatbyrå i Stockholm där hon varit verksam sedan 1998.

– Mot bakgrund av att det finns få experter inom miljörätt på Göteborgsmarknaden är vår rekrytering av Agnes Larfeldt Alvén en strategisk åtgärd. Agnes Larfeldt Alvén blir med sin kompetens också ett välkommet tillskott till Vinges miljörättsgrupp som för närvarande består av ett tiotal medarbetare vid våra olika kontor säger Olof Jisland, managing partner vid Vinges Göteborgskontor.

För ytterligare information, kontakta:

Olof Jisland, Vinge, tel: 031-722 3538, 070-872 8138.

Vinge är Sveriges ledande advokatbyrå med omkring 450 anställda, varav ca 300 jurister. Verksamheten är helt inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Paris, Bryssel, Hong Kong och Shanghai. Vinge ingår i Scandinavian Law Alliance tillsammans med Kromann Reumert i Danmark och Thommessen i Norge i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer.