Nyhet

Vinge företräder Fortum i rekordaffär

18 mars 2015

Vinge företräder Fortum i den största nordiska M&A-affären på drygt 10 år med en total köpesumma på ca 60,6 miljarder kronor.

I slutet av förra veckan gick den nästan årslånga processen kring Fortums försäljning av det svenska distributionsnätverket slutligen i mål, med ett konsortium bestående av de statliga pensionsfonderna Första- respektive Tredje AP-fonden, Folksam och den kanadensiska infrastrukturinvesteraren Borealis Infrastructure Management som förvärvare. Genom försäljningen kan Fortums verksamhet fokuseras på tillväxt och utveckling av dess kärnverksamhet, CO2-fri vattenkraft, kärnkraft och effektiv kraftvärmeproduktion.

Projektet sysselsatte ett stort team på Vinge. Johan Göthberg var ansvarig delägare. ”Fortum är en av Vinges mest prestigefyllda och trogna klienter sedan många år. Vår centrala roll i affären var ett uttryck för detta och för vår djupa kompetens inom energisektorn där kunskap och förståelse av branschen och regulatoriska frågor är av avgörande betydelse”, säger Johan Göthberg.