Nyhet

Vinge-delägare hedras i Pakistan

28 mars 2011

Pär Remnelid, delägare på Vinge, utnämns som tack för sina insatser för mänskliga rättigheter i Pakistan till hedersmedlem i ett av landets största advokatsamfund.

När pakistanska advokater protesterade mot att domare godtyckligt avsattes och undantagstillstånd infördes i landet hösten 2007 svarade myndigheterna med att misshandla, fängsla och hindra advokaterna från att utöva sitt yrke.

Brev till regeringen

Pär Remnelid, som vid denna tidpunkt var president för den internationella organisationen för unga jurister, AIJA, tog initiativ till och skrev ett brev till Pakistans regering där han krävde att förtrycket mot advokater och domare måste upphöra.

Medförfattare till brevet var Jean-Louis Collart, som ledde AIJAs arbete för mänskliga rättigheter, och Chris Raudonat, AIJAs verkställande direktör.

Hedrades i Lahore

Lahore High Court Bar Association, ett av Pakistans största advokatsamfund med mer än 15.000 medlemmar, utnämnde den 25 februari 2011 Pär Remnelid till hedersmedlem som tack för att han ställde sig bakom deras kamp för bättre rättssäkerhet i landet.

– Jag såg det som mitt ansvar att agera i egenskap av AIJAs president. En av de pakistanska advokaterna, som misshandlades och fängslades 2007, har berättat för mig att han och hans kollegor kände sig stärkta av brevet och AIJAs stöd, säger Pär Remnelid.