Nyhet

Vinge breddar konkurrensrätten i Bryssel och Stockholm

1 december 2010

Vinge förstärker sin expertis på konkurrensrätt både i Bryssel och i Stockholm. I Bryssel blir Kristian Hugmark ny resident partner. Han rekryteras från den amerikanska advokatbyrån Howreys Brysselkontor.  Samtidigt flyttar Marcus Glader från Bryssel till Stockholm och blir ny delägare i konkurrensrättsgruppen.

Genom förstärkningen har nu Vinge sex konkurrensrättsjurister i Bryssel och totalt knappt 30 i hela Vinge. Kristian Hugmark har jobbat i Bryssel sedan 2002, först för EU Kommissionens konkurrensmyndighet och sedan drygt sju år för en av de främsta advokatbyråerna inom konkurrensrätt. Nu tar han steget till Vinge;

– Vinges kontor i Bryssel är redan större än de nordiska konkurrenternas vilket ger hela Vinge en konkurrensfördel. När Vinge nu både breddar och spetsar kompetensen betyder det att inget nordiskt företag behöver känna att de måste anlita en utländsk byrå för ärenden i Bryssel, säger Kristian Hugmark, som börjar sin nya tjänst vid årsskiftet.

Vinge var den första svenska advokatbyrån som etablerade verksamhet i Bryssel för drygt 20 år sedan. Det har givit Vinge utdelning med många uppdrag. Och efterfrågan ökar hela tiden.

– Våra uppdrag i Bryssel ökar inte endast på transaktionssidan utan också konkurrensrättsliga uppdrag med fokus på strategisk rådgivning ökar rejält. Här ser vi ett trendbrott, säger Marcus Glader. – Jag ser fram emot att bidra till fortsatt utveckling av verksamheten vid våra Stockholms- och Brysselkontor.

– Med Marcus Glader förstärks konkurrensrättsgruppen i Stockholm från två till tre delägare. Totalt får därmed Vinge sju delägare och totalt cirka 30 jurister med inriktning på konkurrensrätt och EU- rätt. Vilket gör Vinge till en stark spelare och ger en bra bas för framtida uppdrag, säger Carl Wetter, chef för konkurrenrätts- och  EU rätts-gruppen på Vinge.

Kristian Hugmark är 34 år, har en jur kand från Uppsala universitet och har under 2010 bland annat varit juridisk rådgivare i samband med en omfattande företagssammanslagning i flygbranschen liksom vid EU-kommissionens första förlikning av ett kartellärende.

För ytterligare information;
Kristian Hugmark +32 498 23 85 18
Marcus Glader + 32 250 107 11

 

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med 500 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer.