Nyhet Vinge bästa advokatfirman i Sverige

13 maj 2008

Vinge har fått utmärkelsen årets advokatfirma i Sverige. Bedömningen för priset har inte endast tagit hänsyn till Vinges kunnande och expertis inom den juridiska kärnaffären. Chambers har även vägt in Vinges framgångar det senaste året som speciella uppdrag, strategisk tillväxt och klienternas höga betyg för servicen.

Det brittiska förlaget och rankinginstitutet Chambers and Partners har intervjuat klienter och har nyligen släppt sin ranking av advokatfirmor och enskilda jurister i 175 länder. Som underlag för sin bedömning intervjuar Chambers klienter, men även konkurrenter får uttala sig om hur de uppfattar advokatbyråernas kompetens och servicegrad. I år är första året som Chambers delar ut priset Europe Awards for Excellence.

Vinge tog hem priset som bästa svenska advokatfirma och placerade sig i topp inom följande områden: Banking & Finance, Capital Markets, Competition/European Law, Corporate/M&A, Employment, Private Equity, Real Estate, TMT (Telecom, Media & Technology) och Shipping. ­­­­Dessutom har över 40 av Vinges advokater topprankats inom sina specialområden. 16 av dessa har rankats som etta inom sina områden.

­– Det här ett bevis på att det vi prioriterat de senaste åren har gett resultat. Speciellt glädjande är det att våra klienter ger oss så högt betyg för service och tillmötesgående, säger Michael Wigge, som mottog priset i Barcelona på torsdagskvällen.

­­– Vi fortsätter nu på den inslagna vägen genom att rekrytera de bästa juristerna, effektivisera vårt arbete för att fortsätta ge våra klienter den service och kompetens de efterfrågar.

Vinge blev 2007 utsedd till bästa advokatfirma i Norden av Financial Times och Merger Market. Vinge var även den byrå som 2007 genomförde de största affärerna. Det totala värdet uppgick till nära 200 miljarder kronor.

För ytterligare information;

Michael Wigge, VD Vinge Stockholm, 070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se
Boo Ehlin, kommunikationschef, 070-429 33 87, boo.ehlin@vinge.se

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med omkring 450 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer. www.vinge.se

Klargörande om vad som avses med ”närmast lämpliga järnvägsstation”

En vägtransport som utförts i Sverige av ett utländskt transportbolag, Samskip Sia, har ansetts vara inom ramen för en tillåten kombinerad transport genom ett avgörande från Förvaltningsrätten i Falun. Den centrala fråga i målet var hur begreppet ”närmaste lämpliga järnvägsstation” ska tolkas.
30 juni 2020

HD: upphovsrätt i Arbetsdomstolen

Om man som arbetsgivare låter inhyrd eller anställd personal producera upphovsrättsskyddade verk, såsom filmer och figurer, vem äger då rättigheterna? Charlotte Forssander beskriver i vår seminarieserie ’Highlights från HD’ en dom rörande barnprogrammet Babblarna som prövats i Arbetsdomstolen.
25 juni 2020

Arbetsrättspodden – Sommarspecial

Det har varit en omtumlande vår för de flesta verksamheter. Nya arbetsrättsliga ämnen har till följd av detta toppat listorna över vad vi får flest frågor om. Välkommen till Arbetsrättspoddens sommarspecial - podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt. Den här veckan bjuder vi på dubbla avsnitt i vårens säsongsavslutning.
24 juni 2020