Nyhet

Vinge bästa advokatfirman i Sverige

13 maj 2008

Vinge har fått utmärkelsen årets advokatfirma i Sverige. Bedömningen för priset har inte endast tagit hänsyn till Vinges kunnande och expertis inom den juridiska kärnaffären. Chambers har även vägt in Vinges framgångar det senaste året som speciella uppdrag, strategisk tillväxt och klienternas höga betyg för servicen.

Det brittiska förlaget och rankinginstitutet Chambers and Partners har intervjuat klienter och har nyligen släppt sin ranking av advokatfirmor och enskilda jurister i 175 länder. Som underlag för sin bedömning intervjuar Chambers klienter, men även konkurrenter får uttala sig om hur de uppfattar advokatbyråernas kompetens och servicegrad. I år är första året som Chambers delar ut priset Europe Awards for Excellence.

Vinge tog hem priset som bästa svenska advokatfirma och placerade sig i topp inom följande områden: Banking & Finance, Capital Markets, Competition/European Law, Corporate/M&A, Employment, Private Equity, Real Estate, TMT (Telecom, Media & Technology) och Shipping. ­­­­Dessutom har över 40 av Vinges advokater topprankats inom sina specialområden. 16 av dessa har rankats som etta inom sina områden.

­– Det här ett bevis på att det vi prioriterat de senaste åren har gett resultat. Speciellt glädjande är det att våra klienter ger oss så högt betyg för service och tillmötesgående, säger Michael Wigge, som mottog priset i Barcelona på torsdagskvällen.

­­– Vi fortsätter nu på den inslagna vägen genom att rekrytera de bästa juristerna, effektivisera vårt arbete för att fortsätta ge våra klienter den service och kompetens de efterfrågar.

Vinge blev 2007 utsedd till bästa advokatfirma i Norden av Financial Times och Merger Market. Vinge var även den byrå som 2007 genomförde de största affärerna. Det totala värdet uppgick till nära 200 miljarder kronor.

För ytterligare information;

Michael Wigge, VD Vinge Stockholm, 070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se
Boo Ehlin, kommunikationschef, 070-429 33 87, boo.ehlin@vinge.se

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med omkring 450 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer. www.vinge.se

Vinges experter ger en inblick i svensk sjörätt i den senaste upplagan av International Comparative Legal Guide – Shipping Law 2022

Vinges experter i sjö- och transporträtt har återigen bidragit med det svenska kapitlet avseende sjörätt i International Comparative Legal Guides (ICLG).
10 augusti 2022

Sanctions update 22 July

Further to our previous sanctions updates of 25 February, 3 March, 11 March, 16 March , 14 April and June 8, we herewith provide a further update of recent sanctions developments following Russia’s war against Ukraine:
26 juli 2022

Nytt EU-instrument för internationell upphandling (IPI)

Den 17 juni 2022 antog Rådet en förordning avseende ett nytt instrument för internationell upphandling (”Instrument for International Procurement” eller ”IPI”), efter att Europaparlamentet antagit förordningen i plenum den 9 juni 2022. Syftet med IPI är att främja ömsesidighet i tillträdet till internationella marknader för offentlig upphandling genom att införa möjligheten för EU-kommissionen att inleda utredningar och vidta åtgärder för att öppna upp och öka tillgängligheten för EU-företag till de globala upphandlings- och koncessionsmarknaderna.
11 juli 2022