Nyhet

Vinge bäst i juristklassen och på topp 20 i Sverige

28 maj 2008

Vinge är Sveriges bästa affärsjuridiska byrå och värderas dessutom som landets 15:e  bästa företag. Det framgår när beslutsfattare i näringslivet rankar 303 svenska företag i en undersökning som gjorts av ISI Wissing.


Vinge har förbättrat sin image mest bland advokatbyråerna i årets undersökning. Vinge får i år ett helhetsbetyg på 37. Medeltalet bland de undersökta advokatbyråerna ligger på 19.  Vinge har ökat sitt helhetsbetyg de senaste åren; 2006 var siffran 26, förra året var den 33 och 2008 har den stigit till 37.

Vinge är den mest kända byrån i advokatbranschen bland de svenska beslutsfattarna. Vinge hamnar på 53 i kännedom, snittet i branschen är 23. Dessutom ger 61 procent av beslutsfattarna Vinge helhetsbetyget mycket bra eller bra.

Vinge är starkast i de egenskaper som beslutsfattarna anser som viktigast hos ett företag; kvalitet, service, pålitlighet och varumärke. Men även i kategorier som företagets utveckling, framtidsutsikter och bedömningen av hemsidan hamnar Vinge högt upp i rankingen. Mindre bra anser beslutsfattarna att Vinge är på marknadskommunikation.

Vinge har även placerat sig högt upp i 20-i-topplistan när det gäller Sveriges bästa företag oavsett bransch. Vinge hamnar i år på plats 15. IKEA hamnar i topp tillsammans med SAS Radisson, Sandvik och Nokia. Förra året placerade sig Vinge på plats 18 och 2006 på plats 39.

– Vi har medvetet arbetat med att sätta likhetstecken mellan vårt varumärke och hög kvalitet. Vi vill också ha en hög igenkänning i branschen för vår service till klienterna, vilket den här undersökningen är ett bevis på, säger Michael Wigge , VD Vinge. 

– Nu gäller det att inte slå oss till ro utan fortsätta på den inslagna vägen och bli ännu bättre för våra klienter, fortsätter Wigge.

Mätningen gjordes mellan januari och mars och bygger på svar från 614 personer i ledningsgrupper på svenska företag med fler än 50 anställda.

För ytterligare information;

Michael Wigge, VD Vinge, 08-614 30 56, 070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se
Boo Ehlin, kommunikationschef, 08-614 33 87, 070-429 33 87, boo.ehlin@vinge.se

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med omkring 450 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer. www.vinge.se

Relaterade nyheter

Vinge topprankat i 12 områden i Chambers & Partners Europe Guide 2023

Ett stort tack till alla våra klienter som bistått med viktig feedback i samband med Chambers & Partners årliga ranking. Resultatet har nu offentliggjorts, och vi gläder oss åt topprankingar i 12 områden och ett betydande antal individuella rankingar.
17 mars 2023

New Swedish FDI Act

The Swedish Government has proposed a new act on screening of foreign direct investments that will be applicable to transactions closing on 1 December 2023 or later. The purpose of the FDI Act is to prevent foreign direct investments that may harm national security, public order or public safety.
16 mars 2023

Victor Ericsson - ny delägare vid Vinges Stockholmskontor

Det började med en fördjupningskurs i skatt. Tio år senare är Victor Ericsson en av våra nya delägare i gruppen för företagsbeskattning på Vinges Stockholmskontor. Vi tog en pratstund för att höra om hans bana från praktik på konsultbyrå till skattejuridik för samtliga Vinges kontor.
10 mars 2023