Nyhet Vinge Årets M&A-byrå i Sverige 2015

8 december 2015 Om byrån Utmärkelser

Vinge har av Financial Times och Mergermarket utsetts till Årets M&A-byrå bland affärsjurister i Sverige 2015. Under året har Vinge medverkat i flest transaktioner och till det sammanlagt högsta värdet av alla advokatbyråer.

”Vi är stolta över att för andra året i rad få detta pris. Det är ett kvitto på att vi har marknadens bästa M&A- och kapitalmarknadsjurister och förmånen att få medverka i de viktigaste uppdragen”, säger Maria-Pia Hope, vd för Vinge.

Vinge har hittills i år anlitats i 48 M&A-affärer till ett sammanlagt värde av 132 miljarder kronor samt vid åtta av totalt 18 börsintroduktioner på NASDAQ OMX Stockholms huvudlista.

”När det gäller börsintroduktioner är 2015 ett rekordår för oss. Vinge har medverkat i närmare hälften av noteringarna under året. Vi tror att noteringstempot kommer att avta något under det första halvåret 2016, men ser samtidigt förutsättningar för en fortsatt god M&A-marknad”, säger hon.

Vinge medverkade bland annat i den största M&A-transaktionen i Sverige sedan 2006 när Fortum sålde Fortum Distribution till ett konsortium. Andra uppdrag under året är Lantmännen Unibakes köp av Vaasan Group, Orklas köp av Cederroth och EQT Infrastructure Funds försäljning av Swedegas.

Vinge har även biträtt vid börsnoteringarna av Dustin, Tobii, Nordax, Hoist, Capio, Pandox, Bravida samt Dometic.

Priset som Årets M&A-byrå bland affärsjurister i Sverige delades ut på tisdagskvällen vid Financial Times och Mergermarkets European M&A Awards i London. Utmärkelsen baseras både på antalet genomförda transaktioner och på värdet av affärerna. Hänsyn tas även till den strategiska, komplexa och innovativa nivån på transaktionerna samt till börsnoteringar som involverar private equity-sektorn. I juryn har ingått experter inom M&A, samt representanter från Financial Times och Mergermarket.

För ytterligare information;

Maria-Pia Hope
VD Vinge, Managing Partner Stockholm
maria-pia-hope@vinge.se
010 614 31 27

Ulrika Åkervall Westin
Marknad- och kommunikationschef
ulrika.westin@vinge.se
010 614 30 29 

Vinge topprankat av Chambers & Partners inom tio verksamhetsområden

Ett stort tack till alla er klienter som bistått med viktig feedback i samband med Chambers årliga ranking. Resultatet har nu offenliggjorts, och vi gläder oss åt topprankingar i 13 områden och ett betydande antal individuella rankingar.
19 mars 2021 Om byrån Utmärkelser

Maria-Pia Hope utses till en av svenskt näringslivs mäktigaste kvinnor

Som en av få advokater på listan sticker Maria-Pia Hope, Managing Partner på Vinge, ut när Dagens Industri presenterar näringslivets mäktigaste kvinnor.
8 mars 2021 Om byrån Utmärkelser