Nyhet

Vinge årets advokatbyrå i Norden – igen!

11 december 2008

Vinge har i hård konkurrens utsetts till årets advokatbyrå i Norden. Vinge får utmärkelsen för sina många stora komplexa och genomförda affärstransaktioner under året. Priset delas ut för andra året och Vinge tog hem priset som årets nordiska advokatbyrå inom Mergers & Acqusitions för andra året i rad.


Priset delas ut av Financial Times och analysföretaget Mergermarket.

Vinge fick motta utmärkelsen Legal Adviser of the Year inom Mergers &  Acqusitions i Norden. 

Utnämningen har skett i en trestegsprocess där bland annat antalet affärstransaktioner, deras storlek och komplexitet ingår som kriterier för en oberoende jury.  Följande nordiska advokatbyråer var nominerade till priset; Kromann Reumert, Mannheimer Swartling, Plesner, Roschier samt Vinge. 

­– Vinge har varit i topp inom transaktionsjuridiken de senaste tio åren och att få det här priset två år i rad är givetvis extra tillfredsställande och visar att det vi gör uppskattas av våra klienter, säger Michael Wigge, VD på Vinge. 

Vinge har under året medverkat i bland andra följande affärer; vid försäljningen av V&S till Frankrike, biträder i fusionen mellan svenska och danska Posten, hjälper till att sälja delar av Apoteket vid privatiseringen, har hjälpt SJ köpa tåg för 2 miljarder kronor.

Utnämningen har skett enligt en trestegsprocess. Bedömningen har utgått från data i Merger markets databas över transaktioner där både antalet transaktioner och storleken av transaktionerna inräknats. Därifrån har en kortlista valts ut där varje nominerat företag fått lämna in referenser. Sist har en oberoende panel av M & A-experter valt ut det bästa företaget genom att ta hänsyn till det strategiska innehållet i affärerna, komplexiteten, de finansiella förutsättningarna för varje affär samt eventuellt nyhetsinslag i affärerna.

 

För ytterligare information;
Michael Wigge, vd Vinge, 08-614 30 56, 070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se
Boo Ehlin, kommunikationschef, 08-614 33 87, 070-429 33 87, boo.ehlin@vinge.se

 

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med omkring 450 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer. www.vinge.se

 

Vinge slår upp portarna till IP@Vinge

Den 6 december bjuder vi in till IP@Vinge, en förmiddag i immaterialrättens tecken som samlar några av Sveriges främsta experter på IP-området. Tillsammans med inbjudna gäster diskuterar vi ett antal högaktuella IP-frågor under ledning av jur. dr Ulrika Wennersten.
22 oktober 2021

”Du lär dig mycket nytt som inte tas upp på juristutbildningen”

Arthur Kinski var sommarnotarie på Vinges Stockholmskontor sommaren 2021. Här berättar han om sin upplevelse av programmet och ger tips till dig som ska söka till nästa år.
18 oktober 2021

Vinge får uppdrag av International Comparative Legal Guides avseende sanktioner

Vinges specialister inom sanktioner har fått i uppdrag av International Comparative Legal Guides (ICLG) att skapa guidens avsnitt avseende svensk lagstiftning på sanktionsområdet.
15 oktober 2021