Nyhet Vinge årets advokatbyrå i Norden – igen!

11 december 2008

Vinge har i hård konkurrens utsetts till årets advokatbyrå i Norden. Vinge får utmärkelsen för sina många stora komplexa och genomförda affärstransaktioner under året. Priset delas ut för andra året och Vinge tog hem priset som årets nordiska advokatbyrå inom Mergers & Acqusitions för andra året i rad.


Priset delas ut av Financial Times och analysföretaget Mergermarket.

Vinge fick motta utmärkelsen Legal Adviser of the Year inom Mergers &  Acqusitions i Norden. 

Utnämningen har skett i en trestegsprocess där bland annat antalet affärstransaktioner, deras storlek och komplexitet ingår som kriterier för en oberoende jury.  Följande nordiska advokatbyråer var nominerade till priset; Kromann Reumert, Mannheimer Swartling, Plesner, Roschier samt Vinge. 

­– Vinge har varit i topp inom transaktionsjuridiken de senaste tio åren och att få det här priset två år i rad är givetvis extra tillfredsställande och visar att det vi gör uppskattas av våra klienter, säger Michael Wigge, VD på Vinge. 

Vinge har under året medverkat i bland andra följande affärer; vid försäljningen av V&S till Frankrike, biträder i fusionen mellan svenska och danska Posten, hjälper till att sälja delar av Apoteket vid privatiseringen, har hjälpt SJ köpa tåg för 2 miljarder kronor.

Utnämningen har skett enligt en trestegsprocess. Bedömningen har utgått från data i Merger markets databas över transaktioner där både antalet transaktioner och storleken av transaktionerna inräknats. Därifrån har en kortlista valts ut där varje nominerat företag fått lämna in referenser. Sist har en oberoende panel av M & A-experter valt ut det bästa företaget genom att ta hänsyn till det strategiska innehållet i affärerna, komplexiteten, de finansiella förutsättningarna för varje affär samt eventuellt nyhetsinslag i affärerna.

 

För ytterligare information;
Michael Wigge, vd Vinge, 08-614 30 56, 070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se
Boo Ehlin, kommunikationschef, 08-614 33 87, 070-429 33 87, boo.ehlin@vinge.se

 

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med omkring 450 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer. www.vinge.se

 

Arbetsrättspodden # 25 - Provanställning

När en anställning påbörjas är det vanligt att den startar med en prövotid. Detta för att arbetsgivaren ska kunna se om den anställde är rätt person på rätt plats. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
16 september 2020

Sanktioner och handelsbegränsningar mot Kina – påverkan på svenska företag

USA och EU har under sommaren fortsatt att införa handelsbegränsande åtgärder mot Kina. Åtgärderna har haft stora konsekvenser för omvärlden, inte minst då Kina sägs stå för nästan 30 % av världens totala tillverkning. Hur påverkas Sverige och svenska företag av dessa handelsbegränsningar?
15 september 2020

Vinge utnämns till bästa advokatbyrå för kvinnliga affärsjurister

Vinge har utsetts till “Bästa nordiska affärsjuridiska byrå för kvinnor” på European Women in Business Law Awards som ägde rum i London 10 september. Vinge tar för åttonde gången emot priset som den advokatbyrå som lyckats bäst med sitt jämställdhetsarbete.
10 september 2020