Nyhet

Vad har Vinge betytt för din karriär?

29 juni 2022 karriär

Patrik Göthlin inledde sin karriär som biträdande M&A-jurist på Vinge. Nu är han Chief Operating Officer på Tink, efter en tid som Managing Director och ansvarig för den europeiska och nordamerikanska marknaden på Bambora.

Patrik, vilka tips skulle du ge till nyutexaminerade?

Jobba med det som är viktigt, gör på ditt eget sätt och tro på det du gör. Att välja arbetsplats är som bekant inte det enklaste som nyutexaminerad, så ta det jobb du får, prova dig fram och koppla ihop dina erfarenheter med det du faktiskt har ett genuint intresse för.

Vad har Vinge betytt för dig?

Jag brukar säga att jag är Vinges sämsta biträdande jurist, som valde en ny karriär efter bara två år, men jag fick förebilder som lärde mig vad som krävs för att bli riktigt bra. Samtidigt insåg jag tidigt vikten av att svälja stoltheten och våga börja om. Jag är glad att jag struntade i det där med att arbeta för att bli befordrad, utan såg det som en vinst att lära mig längs vägen. Juridikstudierna la grunden och formade det som skulle komma, när jag i nästa steg utforskade management-konsultlivet på Bain & Company.

Hur är det att själv vara klient?

Som köpare av juridiska tjänster kan man anta att de dyra advokaterna på Manhattan är bättre än våra egna, men så är inte fallet. Stockholm och Vinge står sig oerhört väl i jämförelse. Tänk på att klienter inte är dumma – de är bara inte så intresserade av juridik. Juridiken är helt enkelt inte en stor fråga för management. Vi vill få saker gjorda och är djupt tacksamma för den proffsiga hjälp vi får.

Vill du växa tillsammans med oss?

Se våra lediga jobb

Relaterade nyheter

Vinge i topp när juriststudenter rankar arbetsgivare

Vinge har för femte året i rad utnämnts till den mest populära arbetsgivaren bland affärsjuridiska byråer av svenska juriststudenter. Det visar Kantar/Prosperas undersökning Employer Branding Law 2022.
31 januari 2023 karriär

Vinge-upplevelsen i praktiken

När du kommer till oss på Vinge lägger vi stort fokus på att ge dig så bra förutsättningar som möjligt. Både på kort och på lite längre sikt. Vi tog en pratstund med Christina Kokko, med stor vana av att handleda unga jurister, och Maria-Pia Hope, Managing Partner, om hur vår vardag ser ut och vad som väntar dig som ny kollega.
11 januari 2023 karriär

Lärdomar från ett secondment i New York

Efter ett par år som jurist på Vinge kan du få chansen att vidga dina vyer genom att arbeta hos någon av våra klienter i Sverige eller på en advokatbyrå utomlands under en period. En som gjort det är Niklas Törnell. Han genomförde ett så kallat secondment på den amerikanska advokatbyrån Winston & Strawn i New York, med kontor i ikoniska MetLife building på Park Avenue.
5 januari 2023 karriär