Nyhet

Vad har Vinge betytt för din karriär?

29 juni 2022 karriär student

Patrik Göthlin inledde sin karriär som biträdande M&A-jurist på Vinge. Nu är han Chief Operating Officer på Tink, efter en tid som Managing Director och ansvarig för den europeiska och nordamerikanska marknaden på Bambora.

Patrik, vilka tips skulle du ge till nyutexaminerade?

Jobba med det som är viktigt, gör på ditt eget sätt och tro på det du gör. Att välja arbetsplats är som bekant inte det enklaste som nyutexaminerad, så ta det jobb du får, prova dig fram och koppla ihop dina erfarenheter med det du faktiskt har ett genuint intresse för.

Vad har Vinge betytt för dig?

Jag brukar säga att jag är Vinges sämsta biträdande jurist, som valde en ny karriär efter bara två år, men jag fick förebilder som lärde mig vad som krävs för att bli riktigt bra. Samtidigt insåg jag tidigt vikten av att svälja stoltheten och våga börja om. Jag är glad att jag struntade i det där med att arbeta för att bli befordrad, utan såg det som en vinst att lära mig längs vägen. Juridikstudierna la grunden och formade det som skulle komma, när jag i nästa steg utforskade management-konsultlivet på Bain & Company.

Hur är det att själv vara klient?

Som köpare av juridiska tjänster kan man anta att de dyra advokaterna på Manhattan är bättre än våra egna, men så är inte fallet. Stockholm och Vinge står sig oerhört väl i jämförelse. Tänk på att klienter inte är dumma – de är bara inte så intresserade av juridik. Juridiken är helt enkelt inte en stor fråga för management. Vi vill få saker gjorda och är djupt tacksamma för den proffsiga hjälp vi får.

Vill du växa tillsammans med oss?

Se våra lediga jobb

2022 års juridikstipendiater utsedda

Vinge delar årligen ut ett antal stipendier inom ramen för mångfaldsprojektet. Stipendierna delas ut till gymnasieelever för att inspirera dem att söka sig till vidare studier och juristyrket.
9 juni 2022 karriär student

Meet The Seat – David Flodin

Strax efter årsskiftet började David Flodin i vår Financial Services-grupp. Nyligen var det också hans tur att sitta i The Seat.
28 april 2022 karriär student

"Vingeveckan är en ovanligt bra möjlighet att nätverka"

Moa Frändestam var en av deltagarna på Vingeveckan 2021 på vårt Malmökontor.⠀
27 april 2022 karriär student