Nyhet

Talangpoolen – en genväg i karriären

9 september 2011

Talangpoolen gav mig väldigt mycket. Det säger Kristin Bernhardtson, som fick jobb som biträdande jurist på Vinge i Stockholm ett år efter att hon började i poolen.

Kristin Bernhardtson var en av de särskilt utvalda tio studenterna i talangpoolen på Vinges kontor i Stockholm när poolen startade hösten 2010. 

Självklart val 
– Det känns bra att få jobb. Jag trivdes väldigt bra i talangpoolen och när jag gjorde min uppsatspraktik, så för mig var Vinge ett självklart val, säger Kristin som har mycket positiva erfarenheter av poolen;

– Poolen ger arbetslivserfarenhet redan under utbildningen. Det är ett bra sätt att ta reda på hur det är att jobba på en byrå och om Vinge är en arbetsplats som man trivs på. Personligen gav arbetet mig mycket. Det var första gången jag kom i kontakt med praktiskt juridiskt arbete och det innebär en väldig fördel och en värdefull erfarenhet.

Flexibelt system
– Det som är bra med poolen är att det inte är så mycket fast arbetstid, bara en kväll varannan vecka. Sedan kan man själv bestämma hur mycket man hinner jobba utöver det. Har man en tentaperiod kan förhoppningsvis någon av de andra studenterna ta uppdrag.

Fakta om Talangpoolen
Talangpoolen består av studenter som jobbar extra på Vinge. En chans för juridikstudenter att bilda sig en uppfattning om vad det innebär att arbeta som affärsjurist i praktiken och samtidigt tjäna lite extra pengar. För Vinge är talangpoolen en ovärderlig tillgång som stöd till våra team och en perfekt möjlighet att lära känna potentiella kollegor. Sök till talangpoolen via Nova 100 

Läs mer om talangpoolen här