Nyhet Start-up Day@Vinge

26 september 2014

Eva Fredrikson, delägare med fokus på Technology & Outsourcing, hälsade den 16 september en stor skara start-up företag välkomna till Start-up Day@Vinge i Stockholm. Detta är det första event som Stockholmskontoret anordnar med inriktning till start-up bolag.

-”Det har länge talats om det svenska IT-undret och lokalt talas det även i media och bland politiker om Stockholm som ett IT-kluster. De senaste åren har vi alla kunnat läsa om svenska start-up bolag som började i liten skala men som redan hunnit växa till att bli globala företag. På Sthlm Tech Fest i förra veckan fick vi träffa flera nya företag som spås en lysande framtid, så det gott finns hopp om fortsatt tillväxt.”, berättar Eva Fredrikson.

”Tanken med det här eventet var framförallt att det skulle vara en möjlighet för Vinge att under lite mer avslappnade former få träffa talangfulla entreprenör, samtidigt som vi fick möjlighet att dela med oss av den erfarenhet och kunskap som vi har plockat upp genom att företräda start-ups genom åren. Vårt mål med dagen var även att ge besökarna en inblick i hur juridiken kan bli ett verktyg att använda i vardagen i syfte att nå sina mål; oavsett om det är att anställa en konsult, att skydda sin IP eller ta in kapital”, avslutar Eva.

Ett av de företag som hittade hit var Co-owning. De utvecklar en affärsidé runt det digitala fenomenet crowdfounding i fastighetsbranschen.”Mycket intressant och givande dag”,säger Samuel Brissman om Vinge Startup Day. ”Vi driver en onlinebaserad crowdfoundingportal för fastighetsinvesteringar. Vinge kommer utan tvekan att bli en bra partner för att utveckla vårt koncept. Vårt motto är att göra fastighetsinvesteringar tillgängligt för alla. Alla har inte flera miljoner för att skapa egna fastighetsprojekt, men många har några tusen att satsa. När man ger sig ut för att förändra en bransch från grunden är det viktigt att man har full koll på juridiken, annars kommer problem uppstå som tar fokus från affärsidén”.

"I Sverige saknar Co-owning med sin unika nisch mot fastigheter en motsvarighet", berättar kollegan Andreas Frydén. "Även i Europa är crowdfounding för fastighetsprojekt i ett tidigt stadium. USA har kommit längre. Där är lagstiftningen tydlig och beslutad. Därför är det en utmaning här i Europa med många länder och en kanske inte lika långt kommen lagstiftning vad gäller crowdfunding. Det var en givande dag, bland annat mycket intressant att lära sig mer om börsnotering och alla regler för hantering av personuppgifter.”

  

Arbetsrättspodden # 25 - Provanställning

När en anställning påbörjas är det vanligt att den startar med en prövotid. Detta för att arbetsgivaren ska kunna se om den anställde är rätt person på rätt plats. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
16 september 2020

Sanktioner och handelsbegränsningar mot Kina – påverkan på svenska företag

USA och EU har under sommaren fortsatt att införa handelsbegränsande åtgärder mot Kina. Åtgärderna har haft stora konsekvenser för omvärlden, inte minst då Kina sägs stå för nästan 30 % av världens totala tillverkning. Hur påverkas Sverige och svenska företag av dessa handelsbegränsningar?
15 september 2020

Vinge utnämns till bästa advokatbyrå för kvinnliga affärsjurister

Vinge har utsetts till “Bästa nordiska affärsjuridiska byrå för kvinnor” på European Women in Business Law Awards som ägde rum i London 10 september. Vinge tar för åttonde gången emot priset som den advokatbyrå som lyckats bäst med sitt jämställdhetsarbete.
10 september 2020