Nyhet

”Som sommarnotarie kastas du rakt in i det praktiska arbetet som jurist”

13 november 2023 Karriär student

Många av våra medarbetare inleder sin karriärer på Vinge som sommarnotarier. Till dem hör Johan Jigrup. Han började sin bana på Vinge som sommarnotarie 2021 och arbetar idag som biträdande jurist.

Hur skulle du beskriva tiden som sommarnotarie på Vinge?

– Den var väldigt roligt och givande! Som sommarnotarie får du pröva på allt möjligt. Du får en faktisk inblick hur det är att arbeta som jurist och samtliga på kontoret tar sig verkligen tid för att sommarnotarieperioden ska bli så bra som möjligt.

Vad för slags arbetsuppgifter hade du?

– Som sommarnotarie får man pröva på många olika saker, alltifrån rättsutredningar och deltagande på klientmöten. Vinges sommarnotarieprogram erbjuder dock mycket mer än så. Stora delar av programmet består av olika utbildningar, där Legal English är ett återkommande inslag. Därutöver får man delta i olika sociala events och aktiviteter där man lär känna arbetsgrupperna på kontoret.

Vad är det viktigaste du tar med dig från tiden som sommarnotarie?

– Att få arbeta praktiskt med juridik och anpassa sin utbildning till affärsjuristens mer rådgivande roll. Genom sommarnotarieprogrammet kastas man rakt in i det praktiska arbetet vilket är ett välkommet avbrott från utbildningens mer teoretiska prägel.

Vilket är ditt bästa minne från sommaren?

– Det finns många! Inte minst var det roligt att det arbete som man gjort verkligen värderades och användes i slutprodukten till klient. Alla sociala events som hölls varje vecka med respektive arbetsgrupp var dock en av programmets många höjdpunkter.

Har du några tips till den som funderar på att söka?

– Var ute i god tid! Sommarnotarieprogrammet är mycket populärt och det finns många som söker. Genom att förbereda sig, läsa på om byrån och ansöka i god tid ökar dina chanser.

Ansökan till sommarnotarieprogrammet är öppen

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Sök till sommarnotarieprogrammet

Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!