Nyhet

”Som sommarnotarie har du chansen att varje dag lära nytt och vara med i näringslivets centrum”

26 oktober 2022 Karriär Student

”Roligt och lärorikt”, så sammanfattar Max Knutsson tiden som sommarnotarie 2022 på Vinge. Han rekommenderar alla juriststudenter som är intresserade av affärsjuridik att söka när ansökningsperioden öppnar 1 november.

Vad tar du med dig från sommaren på Vinge?

– Det absolut viktigaste är alla fantastiska kollegor som jag lärt känna. Rent kunskapsmässigt tar jag med mig att det finns en skillnad mellan hur man studerar juridik på universitet, och hur man tillämpar juridik i det praktiska arbetslivet. Den bästa lösningen på en klients affärsjuridiska problem är inte alltid juridisk.

Vad är ditt intryck av att vara sommarnotarie på Vinge?

– Att vara sommarnotarie på Sveriges största affärsjuridiska advokatbyrå är både roligt och lärorikt. Jag fick chansen att tillämpa mina teoretiska färdigheter inom juridik i praktiken, samtidigt som jag fick lära känna mycket trevliga och intressanta människor med olika bakgrunder. Som sommarnotarie har du varje dag chansen att lära dig något nytt och vara med i näringslivets centrum!

Vad för slags arbetsuppgifter hade du?

– Jag arbetade inom M&A-gruppen och fick då möjlighet att vara med i olika skeenden i ett flertal transaktioner. Arbetsuppgifterna bestod av allt ifrån att korrekturläsa avtal, upprätta bolagsdokument och skriva tillträdesagenda till att göra traditionella rättsutredningar kring kluriga rättsfrågor. Utöver det fick jag chansen att lära känna Vinges fantastiska medarbetare genom de olika aktiviteterna som anordnades varje vecka efter arbetstiden.

Vad är ditt bästa minne från tiden som sommarnotarie?

– Det är svårt att peka ut ett minne som det bästa men om jag måste välja något så var Vinges sommarfest som vi sommarnotarier fick vara med på en väldigt trevlig och rolig kväll!

Sist men inte minst, har du något tips till den som funderar på att söka?

– Om du är intresserad av affärsjuridik och vill ha en fantastisk sommar så rekommenderar jag dig att söka till Vinges sommarnotarieprogram. Mitt främsta tips är att söka så fort som möjligt, helst samma dag som ansökningsperioden öppnar, samt att individualisera både ditt CV och personliga brev. Lycka till!

Ansökan till sommarnotarieprogrammet öppnar 1 november

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Mer information om sommarnotarieprogrammet 2023

Ansökan är öppen till 30 november men vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!