Nyhet

”Som sommarnotarie får du insyn i hur verksamheten på en affärsjuridisk byrå fungerar och hur juridiken används i praktiken”

7 november 2023 Karriär

Tiden som sommarnotarie beskriver William Gyllenspetz Munro som både intressant och väldigt rolig. Han rekommenderar alla juriststudenter som är intresserade av affärsjuridik att söka.

– Mitt tips till den som funderar på att söka är att göra det! Det är en fantastisk möjlighet att prova på affärsjuridiken och samtidigt se till att de veckorna av sommaren blir minnesvärda.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge? 

– Som sommarnotarie får man insyn i hur verksamheten på en affärsjuridisk byrå faktiskt fungerar och hur juridiken används i praktiken. Jag var placerad i en grupp där jag fick hjälpa till med många olika saker, samtidigt som jag jobbade med ärenden från andra grupper. Arbetsuppgifterna var mycket varierande, jag fick bland annat tillfälle att skriva rättsutredningar, stämmoprotokoll, prospekt och tidsplaner.

Vad är det viktigaste du tar med dig från sommaren?

– Att kunna tempoväxla och prioritera mellan arbetsuppgifter. Dels sådana där man har mer tid att disponera, dels sådana där något behöver levereras snabbt. Jämfört med studierna där det ofta finns gott om tid och en arbetsuppgift åt gången så var det lärorikt att testas mot tidspress på det sättet.

Vilket är ditt bästa minne från tiden som sommarnotarie?

– Det finns väldigt många bra minnen, men i toppen får jag nog ändå säga att resan till Köpenhamn och Tivoli med tillhörande femkamp och middag hamnar, trots att min prestation på femkampen knappast imponerade. Man hade vid det laget blivit lite varm i kläderna och det var, som med alla de sociala aktiviteterna, ett bra tillfälle att lära känna och umgås med kollegorna.

Ansökan till sommarnotarieprogrammet är öppen

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Sök till sommarnotarieprogrammet

Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!