Nyhet

”Sök så fort som möjligt, för att ge dig själv de bästa förutsättningarna”

23 oktober 2023 Karriär Student

Chris Bastholm var sommarnotarie på Vinge sommaren 2023. Under nästa år tar han examen från juristprogrammet för att börja arbeta som biträdande jurist på Vinge.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

– Fantastiskt roligt och lärorikt! Som sommarnotarie får man en tydlig inblick i det dagliga arbetet på en affärsjuridisk byrå. Arbetet varvas med utbildningar och sociala aktiviteter där man får tillfälle att lära känna många av Vinges medarbetare. Förutom all praktisk erfarenhet ger det också en väldigt unik inblick i företagskulturen. Jag har haft förmånen att träffa många härliga och välkomnande människor, vilket förstärkte den redan positiva bild jag hade av Vinge.

Har du några tips till den som funderar på att söka?

– Sök så fort som möjligt, för att ge dig själv de bästa förutsättningarna! Gör det oavsett om du vet att det är affärsjuridik du vill inrikta dig på efter studierna eller inte, det är en fantastisk erfarenhet. Lägg ner tid på både CV och personligt brev, så att de speglar vem du är som person. Om du får en plats på programmet, var bara dig själv och öppen för att prova på olika saker och uppgifter (även om det känns läskigt i början), så kommer allt lösa sig galant!

Vad fick du göra som sommarnotarie?

– Jag arbetade i Private M&A-gruppen på Stockholmskontoret där jag fick hjälpa till med både högt och lågt i due diligence-processer, till exempel att korrekturläsa ”red flag”-rapporter, granska tvister som målbolag varit involverade i, samt hjälpa till i Q&A-processer. Jag jämförde utländska och svenska standardvillkor vid en gränsöverskridande fusion, upprättade bolagsdokument, granskade aktieböcker och massor av andra roliga uppgifter!
– Som sommarnotarie fick jag även ta del av flera olika utbildningar, bland annat i affärsjuridisk engelska, presentationsteknik och flera specifika juridiska områden. Det ingick också en mängd sociala aktiviteter, vi spelade bland annat boule, målade och skålade på kontorets terrass och tävlade i olika game shows på OnAir. Sist men inte minst blev jag inbjuden till Vinges korpenlag i fotboll. Det var väldigt roligt, även om matcherna spelades lite väl tidigt på morgonen!

Ansökan till sommarnotarieprogrammet öppnar 1 november

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Information om sommarnotarieprogrammet

Ansökan öppnar 1 november. Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!