Nyhet

Sofia Frändberg är Årets Bolagsjurist

7 april 2022 Årets bolagsjurist

För tionde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Volvos chefsjurist Sofia Frändberg fick i år ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Sofia har spelat en mycket viktig roll för bolaget strategiskt och juridiskt, inte minst i samband med ett antal mångmiljardaffärer under föregående år.

Utmärkelsen offentliggjordes under en prisutdelning med finalister och arrangörer 6 april. Bakom priset står Sveriges Bolagsjurister, Vinge samt Affärsvärlden. Övriga finalister var Maria Gners, chefsjurist vid Doktor.se och Torbjörn Hallberg, General Counsel & Head of Legal and Human Resources vid SOBI.

Juryns motivering:

"Årets Bolagsjurist är en starkt affärsfokuserad ledare och chefsjurist. Med integritet, tydlighet och exceptionell hantverksskicklighet spelar Årets Bolagsjurist en avgörande roll för bolagets organisation och utveckling, där balansen mellan verksamhetens juridiska, strategiska och kommersiella intressen står i fokus.

I en verksamhet som präglas av komplexa förändringar på en global marknad är Årets Bolagsjurist en möjliggörare och navigatör, som banar väg för verksamhetens utveckling och affär. Årets Bolagsjurist personifierar på ett utmärkt sätt bolagsjuristens ofta avgörande roll för verksamheten, och sätter spelplanen i en bransch i betydande transformation."

 

Förutom Årets Bolagsjurist utsågs ytterligare två utmärkelser. Andréas Widmar är bolagsjurist i AF Anläggning AB, utsågs till Årets Stjärnskott och Jacob Thulesius, bolagsjurist vid Heimstaden, mottog Årets Uppdrag.

 

2022

 

Juryn bestod av:

Peter Benson, chefredaktör, Affärsvärlden

Caroline Falconer, ordförande, Sveriges Bolagsjurister

Johan Winnerblad, delägare och styrelseordförande, Vinge

Nina Macpherson, styrelseledamot, Scania samt tidigare SVP och Chief Legal Officer, Ericsson

Anne Gynnerstedt, chefsjurist vid Vattenfall samt Årets Bolagsjurist 2021