Nyhet Professor Ramberg börjar på Vinge

19 februari 2007

Christina Ramberg, professor i handelsrätt, börjar på Vinge Göteborg den 1 februari 2007.

Christina Ramberg är juridikprofessor i Göteborg sedan 1998 och har dessutom varit professor vid Tulane University (New Orleans), University of Utrecht samt vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon har publicerat många böcker och artiklar om kommersiell juridik i Sverige och utomlands. Den 1 februari börjar Christina Ramberg på Vinges kontor i Göteborg.

– Jag har alltid varit nyfiken på advokatyrket och gläder mig åt möjligheten att få direktkontakt med klienter. Nu kan jag också kontrollera om min forskning är praktiskt relevant. Dessutom är det givetvis speciellt för mig att få arbeta på Vinge eftersom både farfar och pappa arbetat på Vinge, säger Christina Ramberg.

Utöver forskningen är Christina Ramberg verksam som skiljeman i svenska och internationella skiljeförfaranden samt styrelseledamot i större svenska företag. Hon har också tjänstgjort som domare i hovrätten.

– I Sverige har det hänt att advokater blivit professorer, men det är mycket ovanligt att en professor blir advokat. Sedan några år tillbaka ser vi en tydlig trend mot nischad kompetens inom advokatkåren. Klienterna får allt större behov av en advokatbyrå med många jurister med olika spetskompetenser. Att Vinge nu rekryterar en professor visar att trenden kulminerat. Christina Rambergs bakgrund som professor, författare, domare, skiljeman, sakkunnig och styrelseledamot är därför perfekt för oss och våra klienter, säger Olof Jisland, Managing Partner för Vinge Göteborg.

För ytterligare information:

Olof Jisland, Managing Partner, Vinge Göteborg, tel: 031-722 3538

Vinge är Sveriges ledande advokatbyrå med omkring 450 anställda, varav ca 300 jurister. Verksamheten är helt inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Paris, Bryssel, Hong Kong och Shanghai. Vinge ingår i Scandinavian Law Alliance tillsammans med Kromann Reumert i Danmark och Thommessen i Norge i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer.

Klargörande om vad som avses med ”närmast lämpliga järnvägsstation”

En vägtransport som utförts i Sverige av ett utländskt transportbolag, Samskip Sia, har ansetts vara inom ramen för en tillåten kombinerad transport genom ett avgörande från Förvaltningsrätten i Falun. Den centrala fråga i målet var hur begreppet ”närmaste lämpliga järnvägsstation” ska tolkas.
30 juni 2020

HD: upphovsrätt i Arbetsdomstolen

Om man som arbetsgivare låter inhyrd eller anställd personal producera upphovsrättsskyddade verk, såsom filmer och figurer, vem äger då rättigheterna? Charlotte Forssander beskriver i vår seminarieserie ’Highlights från HD’ en dom rörande barnprogrammet Babblarna som prövats i Arbetsdomstolen.
25 juni 2020

Arbetsrättspodden – Sommarspecial

Det har varit en omtumlande vår för de flesta verksamheter. Nya arbetsrättsliga ämnen har till följd av detta toppat listorna över vad vi får flest frågor om. Välkommen till Arbetsrättspoddens sommarspecial - podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt. Den här veckan bjuder vi på dubbla avsnitt i vårens säsongsavslutning.
24 juni 2020