Nyhet

Peter Bäärnhielm förstärker Vinges aktiemarknadsgrupp som ny delägare

24 oktober 2011

Vinge har rekryterat Peter Bäärnhielm som ny delägare med särskilt ansvar för Vinges aktiemarknadsgrupp i Stockholm. Peter är för närvarande Sverigechef och Co-Head of Nordic Investment Banking på Carnegie, där han verkat i olika roller sedan 1997. Därförinnan har Peter bland annat varit verksam som advokat och delägare vid Danowsky & Partners och jurist vid Enskilda Juridik (en del av SEB Enskilda).

På Vinge kommer Peter att bli chef för den grupp i Stockholm som är specialiserad på publika företagstransaktioner. Övriga delägare i gruppen är Göran Nyström, Lena Almefelt, Rikard Stenberg och Erik Sjöman samt Jesper Schönbeck, som tillträder som delägare 2013. Peter Bäärnhielm börjar på Vinge i januari 2012.

”Vi är fantastiskt glada att knyta Peter till oss på Vinge. Peter har en imponerande meritlista och omfattande erfarenhet av såväl finansiell som affärsjuridisk rådgivning. Detta kommer att skapa ytterligare värde för Vinges klienter och bli en mycket värdefull förstärkning till Vinges redan framstående aktiemarknadsgrupp”, säger Michael Wigge, Managing Partner för Vinge.

"Efter drygt 14 händelserika år på Investment Banking på Carnegie, under vilka firman framgångsrikt vuxit, är det dags för mig att skriva ett nytt kapitel. Jag ser med spänning fram emot att återvända till advokatyrket och arbeta från den starka och välrenommerade plattform som Vinge är", säger Peter Bäärnhielm.

För frågor och mer information;
Anna Rasin, kommunikationschef, 08 614 30 29, anna.rasin@vinge.se