Nyhet

Oskar Arndt är Årets Bolagsjurist

4 april 2019 Årets bolagsjurist

För sjunde året i rad utses Årets Bolagsjurist. iZettles chefsjurist Oskar Arndt fick i år fick ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Oskar har spelat en mycket viktig roll för iZettle i såväl uppbyggnaden av bolaget som i den IPO-process som resulterade i att Paypal istället köpte iZettle i en för bolaget transformerande affär.

Priset delades ut i samband med Sveriges Bolagsjuristers vårmöte på Operaterrassen 3 april 2019. Bakom priset står Sveriges Bolagsjurister, Vinge samt Affärsvärlden. Övriga finalister var Sofia Berg, chefsjurist på Bergvik Skog samt Natasha Lindstedt, Head of Corporate Legal & Integrity and Legal Nordic på Vattenfall.

Juryns motivering

”Årets bolagsjurist är en kombination av en utpräglad strateg och förhandlare. En nyckelperson som med proaktivitet, handlingskraft, ödmjukhet och djupa kunskaper om det operativa arbetet antagit en roll som sträckt sig långt utanför det strikt legala. I en verksamhet som gått från att vara ett mindre bolag till att bli en branschledande aktör har Årets Bolagsjurist inte bara varit med och byggt bolaget från grunden, utan också skapat förutsättningar för en kraftfull framtida utveckling.

Genom att kombinera det juridiska, strategiska och affärsmässiga är han en verklig möjliggörare. Årets Bolagsjurist har genom en hög grad av innovation bidragit starkt till sitt bolags kommersiella utveckling och spelat en avgörande roll i genomförandet av en unik och transformerande transaktion för verksamheten. På knappt två veckor förvandlades en börsintroduktion till en på många sätt sensationell affär. Årets Bolagsjurist har visat på kraften av ett starkt proaktivt arbete, som varit avgörande för en affär som realiserats på rekordkort tid och med värden som få kunnat förutspå.”

Förutom Årets Bolagsjurist delades ytterligare två priser ut. Lisa Liljekvist, junior bolagsjurist på Storytel, utsågs till Årets Rising Star och Magnus Lilliehöök, mottog priset för Årets Deal. 

Juryn bestod av:

Erik Wahlin, chefredaktör, Affärsvärlden
Sara Ribbeklint, ordförande, Sveriges Bolagsjurister
Johan Winnerblad, delägare och styrelseordförande, Vinge
Göran Norén, avdelningschef Näringspolitik, Svenskt Näringsliv
Nina Macpherson, styrelseledamot, Scania samt tidigare SVP och Chief Legal Officer, Ericsson
Håkan Broman, tidigare chefsjurist och t.f. vd vid NCC samt Årets Bolagsjurist 2018

Anne Gynnerstedt är Årets Bolagsjurist

För nionde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Vattenfalls chefsjurist Anne Gynnerstedt fick i år fick ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Anne har spelat en mycket viktig roll för bolaget, inte minst i den gigantiska förlikning med tyska staten som innebar att 14,5 miljarder räddades till den statliga energijätten.
24 maj 2021 Årets bolagsjurist

Finalister utsedda i Årets Bolagsjurist

För åttonde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Utmärkelsen är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Sveriges Bolagsjurister och Vinge. Finalisterna är nu utsedda.
30 april 2021 Årets bolagsjurist

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2021

Förra året föll valet på Sofia Graflund, chefsjurist på Northvolt. Nu är det dags att nominera kandidater till 2021 års tävling. Nytt för i år är kategorin Årets Uppdrag. Nomineringen är öppen till och med 14 februari.
11 januari 2021 Årets bolagsjurist