Nyhet Nytt samarbete mellan Vinge och Ski Team Sweden Alpine

19 februari 2007

Vinge och det svenska alpina landslaget har i dagarna inlett ett samarbete där Vinge blir en partner som bistår med juridisk rådgivning.

– Den svenska alpinsporten är ju högaktuell nu när VM i Åre är i full gång och våra svenska framgångar redan är fantastiska. Detta gör naturligtvis samarbetet ännu roligare, just för tillfället. Med vårt samarbete med det alpina landslaget kommer vi att komma nära vardagen bakom de få minuter vi ser när åkarna presterar på tävlingar, och få en förståelse för den verksamhet som är en förutsättning för landslagets prestationer, säger Bertil Hult på Vinge.

De juridiska inslagen i Svenska Skidförbundets vardag växer och blir alltmer komplex. Svenska Skidförbundet lyder under det internationella skidförbundets regler (Fédération Internationale de Ski) och har dessutom juridiska avtal med såväl leverantörer som andra samarbetspartners.

– För oss är det är av största vikt att samarbeta med en ledande advokatbyrå, eftersom de juridiska aspekterna inom vår verksamhet spänner över flera områden både i Sverige och internationellt. Med Vinge får vi en partner som har förmågan att se och värdera både affärsmässiga och juridiska möjligheter och risker i verksamheten. Med samarbetet tar vi ännu ett steg mot Svenska Skidförbundets vision att vara en ledande skidnation 2010, säger Johan Monsén, alpin chef inom Svenska Skidförbundet.

Vinge har haft en uttalad skidåkaranda ända sedan Vinge ”föddes” i början av 80-talet, och många av Vinges medarbetare har ett stort personligt intresse av utförsåkning.

För ytterligare information, kontakta:

Bertil Hult, Vinge, tel: 08-614 30 04, 070-714 30 04.
Johan Monsén, Svenska Skidförbundet, tel: 0706-730 159

Vinge är Sveriges ledande advokatbyrå med omkring 450 anställda, varav ca 300 jurister. Verksamheten är helt inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Paris, Bryssel, Hong Kong och Shanghai. Vinge ingår i Scandinavian Law Alliance tillsammans med Kromann Reumert i Danmark och Thommessen i Norge i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer.

Arbetsrättspodden # 31 – Right-sizing

För att ett bolag ska ha möjlighet att vara konkurrenskraftigt i både upp och nedgång är det viktigt att bolaget också har rätt bemanning sett till verksamhetens behov. Välkommen till Arbetsrättspodden, podden för dig som arbetar med HR och personalrelaterade frågor eller är nyfiken på arbetsrätt.
4 december 2020

Ändringar i konkurrenslagen leder till behov av översyn av compliance-policys och manualer för gryningsräder

Som tidigare beskrivet på Vinge.se 12 oktober kommer konkurrenslagen (2008:579) att ändras i flera viktiga avseenden 1 mars 2021. Till följd av dessa omfattande ändringar rekommenderar vi att varje verksamhet gör en översyn av compliance policys och manualer för eventuella gryningsräder.
25 november 2020

Jerker Kjellander är ny delägare i Skåne

Tvistlösningsexperten Jerker Kjellander har valts in som delägare till Vinges Skånekontor.
20 november 2020