Nyhet

Nova-talanger topprankar Vinge

22 februari 2013

Studenterna i talangnätverket Nova 100 gav Vinge bäst betyg av advokatbyråerna i nätverket. Samtidigt korades en av Vinges sommarnotarier till Årets Nova.

Undersökningen där studenterna betygsätter medlemsföretagen kallas Nova företagsranking och presenterades på Stockholm City Conference Centre den 18 februari i samband med Nova Forum.

Vinge etta bland advokatbyråerna och på tredje plats i företagskategorin
Resultatet bygger på en enkät där 248 studenter i nätverket svarade på vilka företag som gjort bäst intryck på dem vid Nova 100-aktiviteterna förra året. Vinge fick bäst betyg bland advokatbyråerna och placerade sig totalt sett på tredje plats bland de 34 företagen som bedömdes.– Det är oerhört roligt att vårt arbete ger resultat i synnerhet mot den här målgruppen av toppstudenter, säger Vinges vd Maria-Pia Hope, som var med och presenterade Vinge på Nova Forum både den 8 oktober 2012 och den 18 februari 2013.

Fina omdömen från studenterna
Såhär skrev två av studenterna i sina omdömen:

”Inspirerande och modern arbetsplats med många möjligheter för individuell utveckling.”

"Stark organisation som är mycket mån om sina anställda. Ordnar mycket utbildningar och aktiviteter. De verkar ha kul på jobbet."

Årets Nova 
En annan nyhet som presenterades den 18 februari är att Samir El-Sabini, som är juriststudent på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet, har utsetts till Årets Nova. Samir El-Sabini kommer att vara sommarnotarie på Vinges Stockholmskontor under sommaren 2013. Utmärkelsen ges till Sveriges bästa student för elfte året i rad.

– Samir ger begreppen glöd, driv och engagemang ett ansikte. Förutom att framgångsrikt konkurrera med toppstudenter inom ett område med höga betygskrav så driver han förändringar till nytta för landets alla studenter, säger Louise Ramel, ansvarig för Nova 100.