Nyhet

"Våga vara personlig och visa vem du är"

1 oktober 2021 Karriär

”Lärorikt, utmanande och väldigt kul”, så sammanfattar Nour Makie sin tid som sommarnotarie på Vinges Stockholmskontor under sommaren 2021. I februari börjar han som biträdande jurist i Bank och Finans-gruppen här på Vinge.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

­­­– Att vara sommarnotarie på Vinge är något jag rekommenderar alla. En förutfattad mening många studenter har inför en stundande sommarnotarietjänst är att man får en inblick i arbetet på byrån, men att uppgifterna kanske inte är lika representativa för arbetet efter examen. Så har det verkligen inte varit på Vinge. Som sommarnotarie fick jag mer ansvar än jag någonsin trodde att jag skulle få och har verkligen känt att min hjälp varit bidragande och av betydelse för mina kollegor och för klienten. Sommarnotarieprogrammet på Vinge erbjuder dock mer än ett lärorikt och utmanande arbete. Under veckorna får man dessutom ta del av en rad olika utbildningar i exempelvis presentationsteknik och juridisk engelska samt delta i en mängd roliga aktiviteter. 

Vad är det bästa med att vara sommarnotarie?

– Det givna svaret är helheten, att man som student verkligen får se hur Vinge jobbar både externt och  internt samtidigt som man får ta del av en massa intressanta utbildningar, för att sedan toppa av detta med en rad olika sociala aktiviteter. Sommarnotarieprogrammet är vältänkt och välplanerat, för att ge sommarnotarierna en fantastisk upplevelse.
Vad som förgyllde sommaren för mig var personerna jag jobbade med och fick lära känna under sommaren. 

Har du något särskilt minne som gjort stort intryck på dig från sommaren på Vinge?

– Ett särskilt starkt minne för mig var Bank och Finans sommaraktivitet. Kvällen erbjöd roliga aktiviteter, en härlig stämning och skapade några väldigt roliga minnen. Eftersom kvällen dessutom var lagd i början på sommaren var det en bra start på sommarnotarieprogrammet. Något jag alltid såg fram emot var utbildningstillfällena i juridisk engelska, mycket på grund av Graham som höll i dessa. Han gjorde alltid utbildningarna så lättsamma och roliga.

Har du något råd till de som nu funderar på att söka?

– Mitt viktigaste tips är att lägga tid på din ansökan. Våga vara personlig och visa vem du är. Efter att ha träffat och lärt känna övriga sommarnotariekollegor är det tydligt att Vinge inte letar efter en viss person eller ett visst personlighetsdrag. Försök istället förklara på vilket sätt du är unik och vad du kan erbjuda för att utveckla både Vinge och dig själv. Läs på om Vinge och vad advokatbyrån exempelvis gör utanför den vanliga verksamheten. Fråga dig själv varför du vill söka till just Vinge och försök sedan förmedla det i ditt personliga brev. Svaret behöver inte vara att du har ett brinnande intresse för affärsjuridik eller ett visst rättsområde. Jag hade exempelvis ingen bestämd preferens när jag skulle önska verksamhetsgrupp, men blev likväl väldigt glad att jag hamnade i den gruppen jag blev tilldelad i efterhand.

 

Från den 1 november kan du ansöka till sommarnotarieprogrammet 2022 här