Nyhet

Nationalekonomisk expertis till Vinges avdelning för EU- och konkurrensrätt

Vinge utökar sin specialistgrupp EU, Competition & Regulatory med disputerade nationalekonomen Jakob Jeanrond.

- Vi är mycket glada över att bredda vår kompetens genom att knyta Jakob till Vinge, säger Johan Karlsson, chef för Vinges specialistgrupp EU, Competition & Regulatory. Den ekonomiska analysen är fundamental inte bara när det gäller förvärv och fusioner, utan även inom andra delar av konkurrensrätten. Jakobs bakgrund och särskilda kunskaper innebär en ytterligare förstärkning av vårt team och erbjudande till våra klienter. Han har i sin nuvarande position haft en framträdande roll i några av de mest uppmärksammade ärendena på senare tid, och har biträtt med ekonomisk sakkunskap och rådgivning i samband med domstolsprocesser.

För närvarande arbetar Jakob på Konkurrensverkets chefsekonomavdelning, där han varit verksam sedan 2013. Jakob är specialist och har stor erfarenhet av ekonomisk analys i samband med företagskoncentrationer och missbruks- och kartellfrågor. Den digitala ekonomin, e-handel, plattformar och flersidiga marknader är områden där Jakob har särskilt ingående kunskaper.

Jakob har en gedigen akademisk bakgrund som innefattar European University Institute (PhD, 2013), London School of Economics (MSc, 2008) och Lunds universitet (Magisterexamen, 2007). Jakob har även varit gästforskare vid Northwestern University (2012) och Boston University (2010). Jakob börjar i februari 2017.

Vinge är ledande i Sverige inom EU- och konkurrensrätt. Samtliga betydande svenska och internationella publikationer rankar Vinge, och flera av medarbetarna individuellt, som nummer ett bland svenska och nordiska advokatbyråer. Våra specialister finns på alla våra kontor i Sverige och i Bryssel.

För ytterligare information:

Johan Karlsson
Delägare, Stockholm
johan.karlsson@vinge.se
010 614 31 67

Kristian Sjöholm
Presschef
kristian.sjoholm@vinge.se
010 614 33 53