Nyhet

Möt David Flodin, secondee på Danske Bank

22 december 2022 Karriär Student

När David Flodin jobbat på Vinge i 8 månader fick han frågan om ett secondment på Danske Bank. Banken behövde hjälp med ett större projekt inom banken, och sökte någon som jobbade med bank eller finansiella tjänster.

Hur kom det sig att just du blev aktuell för rollen på Danske Bank?

Frågan kom till Bank & Finans-gruppen som jag jobbade i vid tillfället. Samtidigt skulle rollen också omfatta finansiella tjänster, vilket jag jobbade med i min tidigare grupp Financial Services. Jag hade en fot i båda delarna vilket gjorde att det passade särskilt bra.

Fanns det något särskilt som gjorde att du tackade ja?

Att få göra secondment på banken var en möjlighet att få ta ett större ansvar tidigt i karriären. Jag hade bara jobbat på Vinge i dryga 8 månader och hade såklart respekt inför uppgiften. Här skulle jag få möjligheten att se juridiken från andra sidan, och få ta klientens perspektiv. Min blivande chef var också en tidigare Vinge, så det kändes tryggt!

Vad gör du i din nya roll på Danske Bank?

Jag jobbar främst i bankens egna projekt, såsom Swish och BankID, vilket är väldigt spännande bolag. Det är också kul att få vara en del av något som verkligen gör avtryck och driver utvecklingen framåt. Utöver det får jag även jobba i diverse olika frågor och projekt inom banken – men främst kopplat till betaltjänster, kredit och andra finansiella tjänster.

Vad är skillnaden mellan att jobba som rådgivare och direkt i en verksamhet?

Den största skillnaden är att du är med och driver bankens egna projekt vilket ger en helt annan roll jämfört med att som rådgivare som tas in ”från sidan” i andras projekt.

Vad har du lärt dig hittills?

Jag har framför allt lärt mig mer om hur en bank fungerar och är uppbyggd, och vilken central roll juridiken spelar i verksamheten. Man ser hur juridiken blir ett verktyg i realtid. Jag har även lärt mig mer om vad som förväntas av dig i rollen som rådgivare, både externt och internt, och på så sätt bättre förstå behovet hos dem du arbetar med eller mot.

Vad är dina främsta tips för den som funderar på secondment?

Det är framför allt en väldigt bra möjlighet som man absolut bör ta! Du får ta mycket ansvar och får även perspektiv på rollen som rådgivare. Du får också möjligheten driva projekt på ett annorlunda och väldigt kul sätt. Mitt främsta tips är att gå in med inställningen att du kommer att få en helt annan roll när du är en del av verksamheten, jämfört mot när du tas in som extern rådgivare.

Utvecklas med oss

Vi vill att du som jurist ska få möjlighet att bli ditt allra bästa jag på Vinge. Eftersom många av våra jurister anställs direkt efter examen är ett secondment en möjlighet till värdefull erfarenhet och nya synsätt, kunskaper samt yrkesmässiga nätverk inför framtiden.

Mer om hur du kan utvecklas på Vinge