Nyhet

"Möjligheterna att lära och utvecklas som jurist på Vinge är fantastiska”

24 april 2023 Karriär student

Att det blev just Vinge och affärsjuridik var ingen slump för Nicolas Ek, junior associate på Vinges Malmökontor. ”Jag har alltid velat jobba med business”, berättar han.

Som junior associate handlar mycket om att lära sig det juridiska hantverket och de viktiga etiska kunskaperna. Stort fokus ligger på att förstå arbetssätt och metoder genom att arbeta i arbetsgrupper under kontinuerlig handledning.

”Generellt innebär mina arbetsdagar mycket samarbete, där jag tillsammans med kollegor och chefer hittar lösningar på hinder som uppstår. Det är inte heller ovanligt att det blir en och annan pingismatch under dagen.”

Det Nicolas värdesätter mest med sitt arbete är den intellektuella stimulansen, och att han på daglig basis lär sig mycket.

"Vinge har verkligen gett mig chansen att ta kommando över min egen utveckling. Möjligheterna att lära och utvecklas som jurist här är fantastiska. Tillsammans med de bästa juristerna i Sverige får jag arbeta med uppdrag och klienter som är både spännande och utmanande. Byrån är otroligt välrenommerad, och samtliga av mina mentorer sa samma sak, ’Om Vinge erbjuder en tjänst, ta den!’"

Utöver en juristexamen har Nicolas en examen i ekonomi och några års erfarenhet av arbete med transaktioner och finansiell rådgivning, något han upplever som värdefullt.

"Jag har stor nytta av mina tidigare erfarenheter, och vid rådgivning hjälper det mig att förstå helheten bättre. Ibland känner jag mig som en översättare mellan den legala och finansiella sidan."

Till den juriststudent som efter examen vill arbeta med affärsjuridik ger Nicolas rådet att träna på att förstå kärnfrågan och tänka flera steg framåt.

”Försök sätta problem i ett sammanhang, och förstå helheten. Det kommer du ha nytta av, oavsett vad du väljer att göra efter examen. Dessutom är det viktigt att vara strukturerad och noggrann, lägg en tanke på om det du vill ska uttryckas framgår, eller om formuleringen kan misstolkas.”