Nyhet

Meet the Seat – Rebecca Edvardsson

23 september 2022 Karriär The Seat

I slutet av augusti började Rebecca Edvardsson i M&A-gruppen på vårt Göteborgskontor. Nyligen satt hon också i The Seat.

Vad var din första tanke när du fick höra att du skulle sitta i ledningsgruppen?

Det var faktiskt lite otippat! Jag var på väg till Vinges introdagar, då vår HR-chef ansluter och berättar nyheten. ”Åh, det känns stort!”, hann jag nog få ur mig i förvåningen.

Varför blev det just Vinge?

Jag fick ett väldigt bra intryck under ett kontaktsamtal på arbetsmarknadsdagarna i Lund. Sedan blev jag sommarnotarie, mycket tack vare det där samtalet. Väl på plats kändes det väldigt rätt – bra kollegor och en fin känsla på kontoret. När jag sedan fick ett erbjudande blev det därför ett solklart ja.

Hur förberedde du dig inför mötet?

Som deltagare får du samma agenda som skickas ut till resten av ledningsgruppen inför mötet. Du får också några enskilda frågor att förbereda. Här handlar det mycket om ditt perspektiv som nyanställd i organisationen.

Vad valde du att ta upp som dina punkter?

Jag valde att beskriva varför jag valt Vinge. Jag lyfte också hur tankarna går innan du väl börjar, hur jag och mina tidigare kursare resonerade och vad vi som studenter sökte oss till.

Vad mer stod på agendan?

Vissa punkter är ständigt pågående, inte minst hur det går för alla avdelningar. Vi pratade också om hur vi ytterligare utvecklar och förädlar vårt hållbarhetsarbete, och hur händelserna i vår omvärld påverkar oss som bolag. Här handlar det framför allt om ett strategiarbete på lång sikt.

The Seat

Vi tror på att ge alla medarbetare möjlighet att växa i sitt yrke, påverka i sitt arbete och utrymme att vara sig själva. Därför låter vi en nyanställd sitta med vid varje ledningsgruppsmöte. Som en symbol för att få ta plats runt bordet tog vi fram en specialtillverkad stol.

Läs mer om The Seat