Nyhet

Meet The Seat – Emma Gustavsson

17 december 2021 Karriär The Seat Immaterialrätt

I höstas började Emma Gustavsson i vår IP-grupp på Stockholmskontoret. Nyligen satt hon också i The Seat.

Vad var din första tanke när du fick höra att du skulle sitta i ledningsgruppen?

Först blev jag såklart glad – det är inte alla som får den möjligheten. Och så blev jag lite nervös. Vad innebar det egentligen?

Kände du till The Seat innan du började på Vinge?

Ja, jag hade läst om det på sociala medier och på hemsidan. Eftersom jag alltid varit intresserad av att jobba på just Vinge har jag sett det i flera kanaler. Samtidigt kände jag ingen som suttit i stolen tidigare, vilket skapade en extra nyfikenhet när jag fick frågan.

Hur kommer det sig att du var intresserad av just Vinge?

Jag har alltid velat jobba med immaterialrätt. Jag var därför inne och läste på Chambers & Partners sajt, för att ta reda på vilka som var högst rankade på IP i Sverige. Det var därför jag helst ville till Vinge. När jag sedan fick en plats som sommarnotarie önskade jag att få komma till IP-gruppen, vilket jag också fick!

Hur länge har du varit på Vinge nu?

Jag var sommarnotarie 2020 och började ”på riktigt” 1 september. Inte så länge alltså! Men det känns som lång tid, eftersom jag kommit in så snabbt och redan fått uppleva en bredd av ärenden. 

Hur förberedde du dig inför mötet?

Dels fick jag mycket information innan mötet som jag skulle läsa in mig på, och frågor som jag skulle förbereda. Jag fick också själv förbereda ett antal punkter som jag ville ta upp. Man var noga med att berätta att man ville ha just min input, mina tankar och reflektioner. Samtidigt ville jag ha en viss bakgrundsinfo, vilket gjorde att jag stämde av vissa frågor med mina kollegor och gjorde research innan mötet.

Var det som du hade tänkt dig?

Både ja och nej! Det var väldigt uppstyrt och ett formaliserat ledningsgruppsmöte. Men samtidigt så mycket härligare stämning än vad jag kunnat tänka mig, mycket skratt och värme. Inte på något sätt stelt, som man kan tänka sig att ett ledningsgruppsmöte kunde vara.

Vilka frågor valde du att ta upp?

Dels tog jag upp hur man kan nå ut till studenter på bättre sätt, och mina reflektioner kring vår onboardning. När man är många som börjar samtidigt kunde det var en fördel att också få en tät kontakt till de nya kollegorna i de andra grupperna redan från start. Helt enkelt se det lite som en klass med klasskamrater, där man får en naturlig kontakt för informella samtal, inte minst för juridiska frågor utanför det egna kärnområdet. 

Vad diskuterade ni i övrigt?

Vi pratade bland annat om olika stundande händelser och events i verksamheten, och summerade vår ”inclusion week” som nyligen gick av stapeln. Vi pratade även om vårt fortsatta arbete för ökad jämställdhet på olika fronter.

Var det nervöst?

Nervositeten släppte ganska direkt, redan innan mötet faktiskt när vi träffades vid kaffemaskinen. Redan där infann sig ett lugn, då alla var så trevliga. När vi väl satte igång var alla väldigt inbjudande. Man lyssnade verkligen och tog till sig det jag sa, och var intresserad av mina tankar och åsikter. Helt otroligt roligt att få uppleva!

 

Läs mer om The Seat här