Nyhet

Meet The Seat – David Flodin

28 april 2022 Karriär The Seat

Strax efter årsskiftet började David Flodin i vår Financial Services-grupp. Nyligen var det också hans tur att sitta i The Seat.

Hur gick tankarna när du fick höra att du skulle sitta i ledningsgruppen?

Jag blev såklart glad över att få frågan! När jag väl lagt på luren och fått landa i det måste jag erkänna att jag blev lite nervös också. Man kan säga att det var lite av en skräckblandad förtjusning.

Kände du till The Seat sedan innan?

Ja, absolut. Jag hade sett The Seat-filmen, och det pratades om initiativet bland studenterna när jag pluggade. Många var nog lite förvånade över att ledningsgruppen tar in en nyanställd.  

Hur kommer det sig att du var intresserad av just Vinge?

Det var faktiskt min nuvarande arbetsgrupp, Financial Services, som jag fick upp ögonen för. Jag jobbade som Legal Trainee på Klarna under slutet av studierna, där en kollega tidigare jobbat i Financial Services som berättade om gruppen. På intervjun fick jag också en väldigt bra känsla, vilket gjorde att jag ville till Vinge.

Hur förberedde du dig inför mötet?

Jag fick agendan med tillhörande dokument att läsa in mig på, och fick även några frågor att reflektera över inför mötet.

Var det som du hade tänkt dig?

Jag hade föreställt mig av att det skulle vara en relativt strikt stämning, men det var väldigt lättsamt. Så fort mötet började släppte nervositeten. När man sitter i The Seat sitter man på honnörsplatsen i kortändan, vilket kändes lite surrealistisk som nyanställd.

Vilka frågor valde du att ta upp?

Jag valde bland annat att återkoppla på vad som förväntas av en som nyanställd vad gäller debitering. När man kommer direkt från studierna är det lätt att tro att man redan från start ska debitera ett visst antal timmar varje dag. Samtidigt behöver man lära sig mycket och komma in i jobbet. Jag tog därför upp att det kan vara en mer öppen diskussion om vad som faktiskt förväntas av dig som nyanställd jurist under första tiden, då detta är något som många nyanställda funderar över.

Vilka ytterligare frågor var på agendan?

Vi hade bland annat en diskussion om och utvärdering av Vinges strategi, där vi diskuterade de mål som satts i verksamheten när strategin antogs och hur man tänker i arbetet framöver. Det här är klart spännande att få sätta sig in i som ny, eftersom det ger en bra överblick över helheten, och hur vi tillsammans jobbar framåt.  

Har du några tips till den som sitter i The Seat framöver?

Att slappna av, och tänka på att ledningen lyssnar med genuint intresse på vad du har att säga. Det är ett öppet samtal, och en rentav unik möjlighet att som nyanställd få en god överblick och även en chans att lyfta något som du själv reflekterat över.