Nyhet

Meet the Seat – Clara Klingspor

17 juni 2022 Karriär The Seat

Under våren började Clara Klingspor som biträdande jurist på vårt Malmökontor. Nyligen satt hon också i The Seat.

Vad var första tanken när du hörde att du skulle sitta i ledningsgruppen?

Jag hade hört talas om The Seat under studierna och det lät klart spännande. Samtidigt är det många som börjar på Vinge, och var därför väldigt glad att få chansen.

Hur kommer det sig att du var intresserad av just Vinge?

Under studierna hade jag gått en fördjupningskurs i företagsförvärv som Vinge höll. Efter det var jag också sommarnotarie, så det blev en väldigt naturlig fortsättning.

Hur var mötet med ledningsgruppen? Var det som du hade tänkt dig?

Jag var faktiskt lite förvånad när den faktiska stolen kom fram! En stor del av mötet handlade om IT-säkerhet, en fråga som jag till vardags inte kommer i kontakt med. När du sitter i ledningsgruppen får du se företaget från ett större perspektiv, och ta del av frågor du annars inte skulle reflektera över.

Vilka frågor valde du att ta upp?

Vi pratade bland annat om marknadsföringen mot studenter, och hur man når ut till den som är juriststudent. Här tog jag bland annat upp erfarenheten från kursen i företagsförvärv, och möjligheterna att utöka den här typen av inblickar i Vinges verksamhet. Det blev en väldigt öppen diskussion som togs emot väl.

The Seat

Vi tror på att ge alla medarbetare möjlighet att växa i sitt yrke, påverka i sitt arbete och utrymme att vara sig själva. Därför låter vi en nyanställd sitta med vid varje ledningsgruppsmöte. Som en symbol för att få ta plats runt bordet tog vi fram en specialtillverkad stol.

Läs mer om The Seat