Nyhet

Med anledning av situationen i Ukraina

3 mars 2022

Säkerhetsläget i Europa är mer oroligt än på länge sedan Rysslands invasion av Ukraina. Genom invasionen kränker Ryssland inte bara Ukrainas suveränitet, utan bryter också mot FN-stadgan och folkrätten. Det är en handling som måste fördömas. I en tid när många känner maktlöshet kan vi ändå alla bidra med något.

För Vinges räkning sker det främst genom vår rådgivning, till exempel kring sanktioner. Vi har också beslutat att skänka 250 000 kronor till vår samarbetsparter Rädda barnen för att stötta dem i deras insatser för Ukrainas 7,5 miljoner barn och tillhörande familjer.

Vinge har ingen närvaro i Ryssland och vare sig någon rysk eller belarusisk affär, med bara enstaka uppdrag från ryska klienter de senaste åren. Vi har inga pågående uppdrag från ryska företag eller individer med kopplingar till regimen. Sedan krigsutbrottet har vi inte accepterat uppdrag från några ryska eller belarusiska företag över huvud taget och kommer inte heller att göra det.

 

Relaterade nyheter

Europeiska patentdomstolen, UPC – Håkan Borgenhäll utsedd till expertgrupp

Håkan Borgenhäll, delägare, har blivit utsedd att representera Sveriges advokatsamfund i CCBE:s expertgrupp avseende den enhetliga patentdomstolen Unified Patent Court, UPC. Expertgruppen utgörs av advokater verksamma inom tvistemål inom patentområdet, och är utsedda av sina respektive länders advokatsamfund.
1 februari 2023

Vinge i topp när juriststudenter rankar arbetsgivare

Vinge har för femte året i rad utnämnts till den mest populära arbetsgivaren bland affärsjuridiska byråer av svenska juriststudenter. Det visar Kantar/Prosperas undersökning Employer Branding Law 2022.
31 januari 2023

Erik Sjöman utses till hedersdoktor

Erik Sjöman, delägare, utses till hedersdoktor vid Juridiska Fakulteten vid Lunds universitet.
30 januari 2023