Nyhet

Maria-Pia Hope ny Managing Partner på Vinge i Stockholm

25 januari 2012

Som ett led i ett generationsskifte på advokatfirman Vinge har Maria-Pia Hope utsetts till ny Managing Partner (MP) på Vinge i Stockholm. Hon efterträder Michael Wigge som varit MP sedan 2007. Maria-Pia Hope tar över som MP senast i juni 2012.

Vinge är en av Nordens ledande advokatfirmor med ett komplett affärsjuridiskt erbjudande med särskild inriktning på M&A och Corporate Finance.

Maria-Pia Hope har varit anställd på Vinge sedan 1996 och har varit delägare sedan 2003. Hon har en Master of Law från Harvard Law School och en lång och gedigen erfarenhet av det affärsjuridiska området. Maria-Pia var under 12 år baserad i London och under ett antal år chef för Vinges dåvarande London-kontor. Under senare år har Maria-Pia bland annat lett Vinges team i den omfattande juridiska rådgivningen till Riksgälden kring Saab Automobils lån från den Europeiska Investeringsbanken.

Michael Wigge har varit delägare i Vinge sedan 1994 och har varit den högste ansvarige delägaren under två perioder; mellan åren 2000 till 2004 och mellan åren 2007 till 2012.

-Mycket har hänt på Vinge under min tid, men det är främst ett lagarbete som gjort Vinge till en av de ledande advokatfirmorna i Norden. Det har varit en extremt givande period där juridiken i samhället har kommit fram och tagit plats, säger Michael Wigge och fortsätter:

- Jag kommer att gå tillbaka till advokatrollen och jag ser fram emot att ånyo få fokusera helhjärtat på individuella klienters utmaningar. Jag är mycket stolt och glad att få lämna över stafettpinnen till Maria-Pia Hope, som kommer att göra ett ypperligt arbete med att driva Vinge vidare, säger Michael Wigge.

- Det ska bli spännande och utmanande att få leda Vinge och alla de professionella medarbetare som finns på byrån framåt. Jag känner stor tillförsikt inför uppgiften med vetskapen att Vinge genomsyras av ett gemensamt fokus: att leverera den allra bästa servicen till våra klienter, säger Maria-Pia Hope.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Michael Wigge, 08 614 30 56
Maria-Pia Hope, 08 614 31 27
Anna Rasin, Kommunikationschef, 08 614 30 29