Nyhet

Maria-Pia Hope är Årets Chef

Maria-Pia Hope, Managing Partner, har utsetts till Årets Chef av tidningen Tidningen Chef. Utmärkelsen delades ut i samband med evenemanget Chef, och syftar till att lyfta goda exempel bland Sveriges chefer.

” Med ett banbrytande ledarskap och tydlig etisk kompass har hon utmanat såväl intern företagsstruktur, som en hel bransch. En ledare som har förändrat organisation och strategi från grunden och samtidigt uppvisat enastående resultat och tillväxt. Hennes långsiktigt strategiska och målmedvetna förändringsledarskap, parallellt med en operativ förankring väcker respekt. Ett modernt ledarskap som går i bräschen för jämställdhet i en konservativ bransch och som uppmärksammats internationellt. En ledare som lyckats förena det affärsmässigt tuffa med värme och mänsklighet.”

lyder juryns motivering. Juryn bestod av

  • Cecilia Norrby, Redaktionschef, Chef (Ordförande)
  • Ashkan Pouya, Serieentreprenör och medgrundare, Serendipity Group
  • Katarina Berg, CHRO, Spotify
  • Linda Waxin, Co-founder, Ownershift
  • Leif Denti, PhD, Göteborgs Universitet
  • Lena Olving, Styrelsearbetare
  • Henrik Martin, VD, Stardust Consulting

 

Övriga finalister bestod av Ida Texell, Kommunchef, Upplands-Bro, och Magnus Uhlin, Direktor, Stadsmissionen Västerås.

 

Läs mer: Modern ledare i konservativ bransch

 

 

Vinge inför Dude Diligence för ökad jämställdhet

Vinge är marknadsledare inom M&A bland Sveriges affärsjuridiska byråer. 2021 rådgav Vinge i 167 transaktioner till ett värde av 52 miljarder EUR. För att ge en bättre bild av jämställdheten i bolag inför uppköp, försäljningar och samgåenden kompletteras nu due diligence med Dude Diligence.

Meet The Seat – David Flodin

Strax efter årsskiftet började David Flodin i vår Financial Services-grupp. Nyligen var det också hans tur att sitta i The Seat.

"Vingeveckan är en ovanligt bra möjlighet att nätverka"

Moa Frändestam var en av deltagarna på Vingeveckan 2021 på vårt Malmökontor.⠀