Nyhet

Marcus Palm utsedd till Årets Bolagsjurist

24 mars 2017 Årets bolagsjurist

För femte året i rad har Årets Bolagsjurist utsetts i ett samarbete mellan Bolagsjuristernas Förening, Vinge och Affärsvärlden. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma bolagsjuristens viktiga roll i näringslivet. I år delades även två nya utmärkelser ut: Årets Deal och Årets Rising Star.

Årets Bolagsjurist 2017 gick till Marcus Palm, chefsjurist på Välinge, med motiveringen:

"När utmaningarna är många och stora är det viktigt att både bemästra juridiken och ha en djup förståelse för affärer. Årets Bolagsjurists främsta styrka är hans fantastiska förmåga att balansera mellan det kommersiella och det legala. I ett bolag vars hela verksamhet är uppbyggd kring innovation, patentering och licensiering blir det ofta kommersiella eller rättsliga tvister och skiljeförfaranden, processer som är tidskrävande och omfattande. Samtidigt hanterar han all annan juridik som behövs för att understödja företagets snabbväxande verksamhet. Årets Bolagsjurist är med och driver utvecklingen framåt och är en central kugge i företagets affärsmodell. Med sin breda kunskap i immaterialrätt och genom att kombinera strategiskt långsiktigt arbete med en egen operativ spets har Årets Bolagsjurist har etablerat bolagsjuristfunktionen som en naturlig del i företagets affärsutveckling och riskhantering"

Årets Deal gick till Niclas Nelson, general counsel, Gränges. Årets Rising Star mottogs av Rickard Dahlgren, bolagsjurist, ÅF

Priserna delades ut i samband med Bolagsjuristernas Förenings vårmöte 23 mars 2017.

För mer information, vänligen kontakta

Kristian Sjöholm, Presschef Vinge, 010 614 33 53, kristian.sjoholm@vinge.se

Läs mer om Årets Bolagsjurist och vinnarna här>>>