Nyhet

Mångfaldsstipendium till brobyggare

20 juli 2011

Åtta elever på gymnasieskolor som deltar i Vinges mångfaldsprojekt har fått Vinges juridik-, civilkurage- och studiestipendier. En av dem är muslim och har arbetat för ökad förståelse mellan kristna, muslimer och judar.

Den 17 juni tilldelades Siavosh Derakhti på Latinskolan i Malmö Vinges stipendium för civilkurage. Då fick även Ismael Cicec motta stipendiet för studieresultat. De båda stipendiaterna får vardera 2500 kronor.

Klassresor till Auschwitz
Siavosh Derakhti, som själv är muslim, arbetar tillsammans med sina klasskamrater för att minska antisemitismen i Malmö genom att samla in pengar för att göra klassresor till Auschwitz. Deras arbete har uppmärksammats i media och de fick ett hedersomnämnande när Emerichfonden delade ut Skolornas fredspris 2011.

Tre juridikstipendier
Den 31 maj fick tre avgångselever på Angeredsgymnasiet i Göteborg motta Vinges juridikstipendier. Sabina Rai Vlasman, Alexandra Osiac och Bthena Jabr fick 10 000 kronor vardera samt löften om mentorskap och sommarjobb på Vinge.

Civilkurage och studieförbättring
Den 31 maj tilldelades även Arzu Suvakci och Aniuska Rodriguez vid S:t Botvids gymnasium i Stockholm Vinges stipendium för civilkurage respektive studieförbättring. Och den 7 juni fick Heisam Nader på Ross Tensta gymnasium Vinges studieförbättringsstipendium.

De tre stipendiaterna får 2 500 kronor vardera.

Läs mer om Vinges mångfaldsprojekt

http://www.vinge.se/om-Vinge/Mangfaldsprojektet