Nyhet

Malin Helgesen intervjuad i ny bok om hållbarhetsarbete

5 juli 2013

Vinges Malin Helgesen deltar i den nya boken, Hållbar vinst - en handbok för affärsdrivande hållbarhetsarbete, som lanserades i början av maj. Boken bygger på en rad intervjuer med ett antal personer inom olika branscher och med olika chefsperspektiv.

Med i boken är även bland andra Leif Johansson, styrelseordförande för Ericsson och AstraZeneca samt tidigare koncernchef och VD för Volvo och Electrolux, Annika Falkengren, vd och koncernchef på SEB samt Helena Helmersson, Hållbarhetschef på H&M.

 

 

I boken beskrivs hur hållbarhetsarbetet blir en integrerad del av affärsutvecklingen genom att diskutera hur olika typer av chefer kan ta ansvar för hållbarhetsarbetet. Boken är framtagen på uppdrag av UD för att delas ut som en del i deras CSR-arbete. Den är skriven av Gunilla Hadders, Bengt Olof Hansson och Karin Henriksson och är tänkt att ge en kickstart till företagsledare, styrelser och ägare som vill satsa på hållbar vinst i praktiken. 

– Hållbarhetsfrågan har utvecklats rejält under de senaste åren och gått från att vara en varumärkesfråga till att bli en integrerad del av företagens affärsstrategi, säger Malin Helgesen. 

I boken talar Malin om trender inom hållbarhetsjuridiken och framhåller bland annat den ökade regleringen av hållbarhetsfrågor inom EU och implementeringen av FN’s ramverk för mänskliga rättigheter. 

I bifogad pdf kan du läsa ett utdrag som innehåller inledande kapitel samt kapitel om styrelsens, VDs och affärsjuristens roll.