Nyhet

”Lägg ner tid på ditt personliga brev och motivera varför du vill vara sommarnotarie på just Vinge”

13 november 2023 Karriär student

Ansökan till Vinges sommarnotarieprogram 2024 är öppen. Maja Helm, sommarnotarie på Vinge 2023, uppmanar dig som söker att lyfta fram vem du är och varför du vill vara sommarnotarie på just Vinge. ”Tänk också på att vara ute i god tid med tanke på den löpande anställningsprocessen.”

Vad tar du med dig från sommaren?

– Det viktigaste jag tar med mig är att man inte förväntas kunna allt, och att man kan lära av varandra genom att vara nyfiken och lösningsorienterad. Något jag inte hade tänkt på innan var att arbetssätten varierar beroende på vilken arbetsgrupp du arbetar i, transaktionsgrupperna hade ofta snabba deadlines medan arbetet med tvister oftare är mer förutsägbart. Det fick mig att fundera över vad som passar mig bäst. Utöver det tar jag med mig att arbetet som affärsjurist är väldigt socialt och innebär en hel del mingel, vilket jag gillar!”

Hur skulle du beskriva Vinges sommarnotarieprogram?

– Sommarnotarieprogrammet är ett ypperligt tillfälle att skaffa sig en uppfattning om hur det är att jobba som affärsjurist! Det är en spännande och lärorik tid med möjlighet att testa de juridiska kunskaperna i verkligheten, samtidigt som du får utbildning i bland annat juridisk engelska och presentationsteknik.

   – Programmet är fullt med roliga aktiviteter för att tillsammans med övriga sommarnotarier och faddrar lära känna varandra utanför kontoret. Inledningsvis var vi många som var både nervösa och exalterade, men nervositeten släppte när vi blev så bra omhändertagna. Vi hade även avstämningsmöten med faddrarna där det fanns utrymme att ta upp eventuella frågor och bolla tankar och idéer, det var uppskattat att veta att det alltid fanns någon man kunde vända sig.

Vilken typ av uppgifter hade du?

– Jag var sommarnotarie i IP-gruppen där min främsta uppgift var att bistå med rättsutredningar i frågor inom upphovsrättsliga och varumärkesrättsliga tvister. Utöver det fick jag följa med till tingsrätten för att anteckna under en huvudförhandling i en patenträttslig tvist, översätta tillstånd till engelska samt skriva ett första utkast till en klient för rådgivning inom marknadsföringsrätt. Alla sommarnotatarier fick också presentera sin arbetsgrupp inför de andra, det var ett bra sätt att få en bild av vad byrån sysslar med i helhet, samt att öva på det vi lärde oss under utbildningen i presentationsteknik.  

Ansökan till sommarnotarieprogrammet är öppen

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Sök till sommarnotarieprogrammet

Vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!