Nyhet

Karin Karsten i The Seat

15 maj 2024 The Seat

Nyligen var det Karin Karstens, biträdande jurist i Public M&A-gruppen på Stockholmskontoret, tur att sitta i The Seat.

Du har varit verksam i branschen i några år nu. Hur kommer det sig att du valde Vinge?

Jag kom till Vinge från en annan byrå där jag trivdes väldigt bra. Samtidigt hade jag varit i bolaget under många år. Att få lära känna en ny och större organisation kändes därför spännande och utmanande men framför allt utvecklande, både personligt och professionellt. 

I och med att Vinge är en av de större byråerna funderade jag därför över om det skulle vara svårare att påverka och göra sin röst hörd. The Seat visade sig därför vara en otroligt bra möjlighet.

Hur gick dina tankar när du först fick höra att du skulle få sitta i stolen?

Främst av allt – att det skulle bli väldigt roligt! Jag hade sett The Seat flimra förbi i flödet och tänkt ”Är det främst en marknadsföringsgrej, eller kan jag påverka på riktigt?” På en större arbetsplats är det inte helt självklart att du har en möjlighet att påverka, särskilt inte när du är ny på jobbet.

Inför mötet med ledningsgruppen hade jag därför höga, men också blandade förväntningar. Ut från mötet kom jag med otroligt mycket energi, och en stark vilja att engagera mig mer. Att sitta med på ett ledningsgruppsmöte innebär att du är med där besluten fattas, du får se allt med egna ögon och du har möjlighet att påverka på riktigt. Klart häftigt!

Hur förberedde du dig inför ledningsgruppsmötet?

Jag förberedde mig noggrant, och utöver mötesagendan funderade jag över vilket fokus min egen agendapunkt skulle ha. Jag ville vara konstruktiv och bidra med faktiska förslag. Här utgick jag också från min tidigare erfarenhet från arbetet på en annan byrå. Jag satsade på en ”trestegsraket” där mina egna reflektioner mynnade ut i ett antal konkreta förslag.

Vad stod på mötesagendan i övrigt?

Vi behandlade ett antal löpande frågor från bolagets olika organisationsgrenar. Här var det framför allt intressant att höra om alla projekt som pågår på övergripande byrånivå. Det diskuterades bland annat om makroläget i relation till verksamheten och hur våra grupper påverkas på olika sätt. Det var intressant att höra om hur det som sker på bred nivå i samhället oftast har en direkt spegling i Vinges verksamhet. Att med egna öron få höra ”Här är vi, hit ska vi och på det här sättet ska vi göra det!” var otroligt spännande, och visade för mig också framåtandan i Vinges organisation.

Den som sitter i The Seat upplever ofta en crash course i ledningsarbete. Var det som du hade tänkt dig?

Jag hade läst flera intervjuer från kollegor som tidigare suttit i stolen, och förvånades över hur alla beskrev det som så avslappnat. ”Hur avslappnat kan det vara egentligen?” var min första tanke. Väl på plats förstod jag vad mina kollegor menade. Även om personerna i ledningsgruppen kommer från olika delar av verksamheten, var det verkligen ett sammansvetsat team. Det skapade en öppen och prestigelös diskussion.

Får jag säga att stolen var lite hårdare än man trodde? Å andra sidan, rak i ryggen är alltid positivt!

Under mötet presenterade du ett antal förslag med fokus på samverkan. Hur kommer dessa att tas vidare i verksamheten?

Efter mötet diskuterade jag och Thérèse Björkman, nytillträdd COO, om hur förslagen kan tas vidare internt för att gå från idé till verklighet. Att få en så direkt respons gav ännu mer engagemang för att aktivt bidra till byråns utveckling. ”Så synd att mötet bara var en gång.”, var den spontana tanken efter mötet.

Vad är ditt främsta tips till den som sitter i The Seat framöver?

Fundera på vilket perspektiv som just du kan bidra med, och som ledningsgruppen kanske inte sett tidigare. Tänk brett, här kan man komma med reflektioner inom så gott som alla områden. Ju mer förberedd du är desto roligare blir det också. När jag själv gick igenom materialet innan mötet tänkte jag till exempel, ”Den här IT-lösningen, vad är det? Vad gör den, och hur påverkar den oss?”. På det sättet är det enklare att våga ta en aktiv del i diskussionen. Tänk också igenom vad som är viktigt på en arbetsplats just för dig. Under mötet får du en unik möjlighet att lyfta just detta och den möjligheten är värd att fånga!