Nyhet

Johan Gernandt till Vinge

15 januari 2009

Vinge förstärker sin processgrupp med en av landets mest erfarna processadvokater - Johan Gernandt. Även advokat Jonas Eklund, med samma bakgrund, kommer att ansluta sig till Vinges processgrupp. Gemensamt kommer de med sin breda erfarenhet av internationella tvister stärka Vinge ytterligare inom detta område.

Johan Gernandt är en av de mest framstående advokaterna inom internationell tvistelösning med nära 40 års erfarenhet av affärsjuridik. Han är ordförande i Riksbanksfullmäktige och Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut och sitter i flera styrelser bland annat Systembolaget.

Vinges strategi är att utöka sin kapacitet och därmed marknadsandelen inom tvistelösning med fokus på internationella skiljeförfaranden. Det senaste tillskottet var James Hope, som sedan december 2008 är chef för processgruppen i Stockholm. Han var tidigare på Skadden Arps i London. 

I och med att Johan Gernandt och Jonas Eklund nu har knutits till Vinge får gruppen ytterligare förstärkning inom internationella skiljeförfaranden. 

­– Vi är mycket glada att Johan Gernandt och Jonas Eklund valt att komma till oss. Vinges ambition är att vara Nordens främsta affärsjuridiska byrå och en stark processgrupp är en viktig del i denna satsning. Med detta tillskott blir Vinge ännu vassare – vi ser oss som en av de ledande i Norden inom internationell tvistelösning säger Michael Wigge, VD Vinge.  

Johan Gernandt börjar den 1 februari och Jonas Eklund kommer att ansluta så snart kontraktstiden med Gernandt & Danielsson löpt ut. Både Johan Gernandt och Jonas Eklund kommer från Gernandt & Danielsson där Johan Gernandt är en av grundarna. 

I Vinges processgrupp ingår efter förstärkningen 42 jurister fördelade på Vinges samtliga kontor. 

För ytterligare information;
Michael Wigge, VD Vinge, 08-614 30 56, 070-714 30 56, michael.wigge@vinge.se
Boo Ehlin, kommunikationschef, 08-614 33 87, 070-429 33 87, boo.ehlin@vinge.se

 

Vinge är en av Nordens största advokatbyråer med omkring 450 anställda. Verksamheten är inriktad på affärsjuridik och uppdragen är till stor del internationella. Vinge har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Bryssel, Hong Kong och Shanghai och ingår i Lex Mundi, ett globalt nätverk för oberoende advokatbyråer.