Nyhet

”Jag insåg att affärsjuridik är för mig”

4 november 2022 Karriär Student

Ansökan till Vinges sommarnotarieprogram 2023 är öppen. För Lisa Person, sommarnotarie 2022, innebar sommaren en bekräftelse på att det är affärsjuridik hon vill arbeta med efter examen.

Vad är det viktigaste du tar med dig från sommaren på Vinge?

– Hur kul det kan vara att jobba! Det låter lite klyschigt, men för en person som tidigare behövt släpa sig ur sängen för att tvinga sig att gå till tidigare sommarjobb så slogs jag av hur peppad jag ofta var att gå till jobbet. Efter tre år med näsan i böckerna är det lätt att glömma varför man började plugga juridik och bli osäker på om man verkligen valt rätt utbildning. Sommarnotarieperioden bekräftade att jag är på rätt spår och att affärsjuridik är något för mig.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

– Både roligt och en otroligt givande upplevelse. Man lär sig så mycket på kort tid och känner verkligen att arbetet man gör värdesätts och kommer till nytta. Framförallt känner man direkt att man blir en del av gemenskapen på kontoret, vilket är fantastiskt kul. Från morgonmöten med gruppen till gemensamma fikapauser och AW:s, man får verkligen känna sig som en i gänget och ser fram emot varje ny dag på kontoret.

Vad fick du göra som sommarnotarie?

– Allt möjligt! Arbetsmässigt fick jag främst göra rättsutredningar eftersom jag satt i processgruppen, men jag fick även hjälpa de andra grupperna och kunde disponera ganska fritt över mina uppgifter. Utöver det lägger Vinge stort fokus på intern utbildning och vi hade lyxen att få lyssna på många intressanta föreläsningar om juridik från ett mer praktiskt perspektiv. Extra kul var att vi efteråt kunde ta en kaffe och ställa frågor direkt till den advokat eller delägare som höll i föreläsningen! Slutligen så bjöds det såklart på en hel del skojigheter som brännboll, sommarfest och femkamp på tivoli, som alla var fantastiskt roliga och lät en se en liten annan (mer tävlingsinriktad) sida hos kollegorna!

Vad är ditt bästa minne från sommaren?

– Förmodligen när vi spelade brännboll (trots förlusten med 101-100) och middagen som hölls på Vinge efteråt. Vid det här laget hade majoriteten av sommarnotarieperioden passerat och jag hade nästan hunnit glömma att jag fortfarande pluggar, och det kändes därför helt naturligt att vara på kontoret och hänga med alla där. Det var helt enkelt en riktigt mysig kväll!

Har du några tips till den som funderar på att söka?

– Först och främst, tveka inte utan sök bara sök! Oavsett om det visar sig att affärsjuridik inte alls passar dig så lär du dig en hel del, och du får träffa massor av härliga människor och hitta på så många roliga saker. Det finns helt enkelt inga nackdelar! Jag vill även tipsa om att verkligen vara sig själv och framhäva sin egen personlighet när man söker. Jag träffade så många olika människor i somras och det finns absolut ingen ”mall” för hur man ska bete sig eller vara. Alla är välkomna!

Ansökan till sommarnotarieprogrammet öppen

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

Ansök till sommarnotarieprogrammet

Mer information om sommarnotarieprogrammet 2023

Ansökan är öppen till 30 november men vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!