Nyhet

Här är finalisterna i Årets Bolagsjurist 2022

30 mars 2022 Årets bolagsjurist

Priset Årets Bolagsjurist är ett samarbete mellan Affärsvärlden, Advokatfiman Vinge och Sveriges Bolagsjurister. I år delas priset ut för tionde året i rad. Vinnarna i de tre kategorierna utses 6 april. Här nedan är årets nio finalister.

Årets Bolagsjurist

Årets Bolagsjurist delas ut till en bolagsjurist som under föregående år visat sig särskilt framstående och som skapat mervärden för verksamheten genom att väsentligt ha bidragit till dess utveckling och framgångar. 

Årets finalister är: 

Maria Gners, chefsjurist på Doktor.se sedan 2019.

Sofia Frändberg, chefsjurist på AB Volvo, verksam i bolaget sedan 1994.

Torbjörn Hallberg, bolagsjurist Sobia, Swedish Orphan Biovitrum, sedan 2018.

Årets Uppdrag

Utmärkelsen delas ut till en bolagsjurist som under föregående år aktivt medverkat vid ett uppdrag som stuckit ut ur mängden och varit särskilt viktigt sett till storlek, utmaning och/eller värdeskapande för företaget. 

Årets finalister är: 

Jacob Thulesius, chefsjurist på Heimstaden som under fjolåret köpte fastighetsbolaget Akelius svenska, danska och tyska fastighetsportfölj i en gigantisk affär. Priset: 92,5 miljarder.

Louise St Cyr Ohm, chefsjurist på Storskogen som genomgick en ovanligt komplex börsnotering i fjol.

Ola Espelund, chefsjurist på Truecaller som börsnoterades den 8 oktober i fjol.

Årets Stjärnskott

Syftet med utmärkelsen är att särskilt uppmärksamma en bolagsjurist tydligt på väg uppåt i sin karriär. Personen arbetar som bolagsjurist och har visat prov på särskild fallenhet för sin roll men också stor potential att utvecklas ytterligare.

Årets finalister är: 

Andréas Vidmar, blogasjurist AF Gruppen.

Malin Hofstedt, bolagsjurist SBAB samt dotterbolagen Boappa och Booli.

Jessica Saeden, bolagsjurist Lysa.

Relaterade nyheter

Dags att nominera Årets Bolagsjurist 2023

Förra året föll valet på Sofia Frändberg, chefsjurist på Volvo. Nu är det dags att nominera kandidater till 2023 års utmärkelse. Nomineringen är öppen till och med 19 februari.
12 januari 2023 Årets bolagsjurist

Sofia Frändberg är Årets Bolagsjurist

För tionde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Volvos chefsjurist Sofia Frändberg fick i år ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Sofia har spelat en mycket viktig roll för bolaget strategiskt och juridiskt, inte minst i samband med ett antal mångmiljardaffärer under föregående år.
7 april 2022 Årets bolagsjurist

Anne Gynnerstedt är Årets Bolagsjurist

För nionde året i rad utses Årets Bolagsjurist. Vattenfalls chefsjurist Anne Gynnerstedt fick i år fick ta emot utmärkelsen i hård konkurrens. Anne har spelat en mycket viktig roll för bolaget, inte minst i den gigantiska förlikning med tyska staten som innebar att 14,5 miljarder räddades till den statliga energijätten.
24 maj 2021 Årets bolagsjurist