Nyhet

Från sommarnotarie till biträdande jurist

15 november 2022 Karriär Student

Våren 2023 börjar Markus Hedbys arbeta som biträdande jurist på Vinge. Vägen till anställning gick via en plats som sommarnotarie. Den 1 november öppnar ansökan till sommarnotarieprogrammet 2023.

Hur är det att vara sommarnotarie på Vinge?

– Du får testa på rollen som biträdande jurist under ett antal veckor och arbeta med affärsjuridiska uppgifter, både tillsammans med din egen och andra arbetsgrupper. Utöver det får du också förmåner som löpande utbildningar, föreläsningar och massor med sociala aktiviteter. Att vara sommarnotarie på Vinge kan sammanfattas som en fullspäckad, rolig och lärorik inblick i livet på en stor affärsjuridisk advokatbyrå.

Vad är det viktigaste du tar med dig från sommaren på Vinge?

– Lärdomen att man verkligen inte kan allt, men man kan lära sig det mesta. Det är svårt att veta hur det verkliga juristarbetet ser ut som juriststudent. Jag lärde mig att jag kan anpassa mina kunskaper från utbildningen till att tackla uppgifter och problem jag aldrig stött på innan.  

Vad för slags arbetsuppgifter hade du?

– Jag var placerad i en arbetsgrupp som främst sysslade med M&A, arbetsrätt och fastighetsrätt. Där fick jag framför allt arbetsuppgifter i form av upprättande av rättsutredningar och avtalsutkast. Jag fick också syssla en del med immaterialrätt, ett personligt favoriträttsområde. Parallellt utbildades vi sommarnotarier i juridisk engelska. Kursen blandade föreläsningar med praktiska moment, vilket var väldigt roligt. Det hela varvades med biljardturneringar, AW:s, brännbollsmatcher och en fartfylld utflykt till Tivoli i Köpenhamn.

Har du några råd till den som söker till sommarnotarieprogrammet?

– Generellt tipsar jag alla som är intresserade av affärsjuridik att söka till sommarnotarieprogrammet. Och till dig som söker: våga visa de sidor av dig själv som sticker ut och illustrerar vem du är. Flitiga studieresultat säger långt ifrån allt om en person.

Sist men inte minst, vad är ditt bästa minne från tiden som sommarnotarie?

– Förmodligen den gemensamma resan till Köpenhamn! Eller någon av de kaffepauser vi sommarnotarier tog under eftermiddagarna.

Ansökan till sommarnotarieprogrammet är öppen

Vinge tar varje sommar emot upp till trettio sommarnotarier till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö som under sex till åtta veckor får prova på livet som affärsjurist. Sommarnotarieprogrammet fungerar som en rejäl språngbräda för din framtida karriär, med möjlighet att växa både professionellt och personligt. Ett deltagande innebär mycket goda chanser att få arbete på Vinge efter studierna, och många av våra sommarnotarier börjar arbeta hos oss efter avslutat sommarnotarieprogram.

 

Ansök till sommarnotarieprogrammet

Mer information om sommarnotarieprogrammet 2023

Ansökan är öppen till 30 november men vi rekryterar löpande så tänk på att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt!