Nyhet

Från sommarnotarie till biträdande jurist

7 november 2018 Om byrån Karriär

Sommaren 2017 började David Lundahl, Tove Lövgren Frisk, Jesper Lindvall och Elsie Nassar som sommarnotarier på Vinges kontor i Stockholm. De jobbade alla fyra med bolagsrätt och företagsöverlåtelser i M&A-gruppen. Idag är de anställda och fortsätter att arbeta tillsammans. 

Från vänster i bild: David Lundahl, Tove Lövgren Frisk, Jesper Lindvall och Elsie Nassar.

 

Att vara sommarnotarie på Vinge är lärorikt, utmanande och roligt. Det är David Lundahl, Elsie Nassar, Tove Lövgren Frisk och Jesper Lindvall rörande ense om. Förutom att de 8 veckorna som sommarnotarier på Vinge var fullspäckade med utbildning och sociala aktiviteter, gav de också en bra inblick i hur arbetet som biträdande jurist på en affärsjuridisk byrå kan vara. 

 

”Jag hade tidigare jobbat som kvällsassistent på en annan affärsjuridisk byrå och trodde att jag skulle få arbeta med enklarare juridiska uppgifter”, säger Elsie. ”Därför blev jag positivt överraskad över det ansvar, den delaktighet och den självständighet vi fick på Vinge. Till exempel fick jag skriva en Due Diligence-rapport, ha direktkontakt med klient och gå på ’closing’ (tillträde) med en delägare.”

Jesper anmälde intresse till fler arbetsgrupper. Nu råder han de studenter som söker till Vinges sommarnotarieprogram att ”våga söka arbetsgrupper som sysslar med andra områden än de du känner igen från utbildningen”. För honom passade M&A väldigt bra, och nu arbetar han där på heltid – med David, Elsie och Tove. Alla fyra är nu anställda och arbetar vidare tillsammans. 

Prestigelöst och familjärt

”Jag har alltid uppfattat Vinge som en arbetsplats som skapar utrymme för olikheter och även lyckas ta tillvara dem, och därigenom skapar en dynamisk, spännande och utvecklande miljö”, säger Tove. ”Jag är väldigt glad att kunna säga att min uppfattning stämde med verkligheten – Vinge är fyllt med fantastiska och unika individer!”

Sommarnotarieprogrammet kan vara en riktig karriärboost. Totalt nio sommarnotarier från sommaren 2017 arbetar idag som biträdande jurister på Vinge.  

”Något som överraskade mig väldigt positivt var den prestigelöshet som råder hos Vinge”, säger David. ”Jag kan tänka mig att många studenter inklusive mig själv har en bild av advokatbyråer som hierarkiska och stela. Det var verkligen helt tvärtom och jag upplevde direkt att jag var en del av ett lag med stark familjär känsla.”

Tips till dig som funderar på att söka

”Vi hade – och har fortfarande – väldigt kul ihop, säger de numera biträdande juristerna och faller varandra i talet. 

Som sommarnotarier var alla i samma sits. Om någon inte visste hur något fungerade lärde de av varandra. De var varandras säkerhetsnät och rörande överens om att de, även idag, ser varandra mer som samarbetspartners än konkurrenter. De finns där för varandra och tar sig tid att hjälpa.

Vad skulle ni vilja säga till någon som funderar på att söka till Vinges sommarnotarieprogram?

”Lämna in din ansökan direkt! Många tror att det är en viss typ av person som jobbar på affärsjuridisk byrå. De kollegor jag träffade under sommaren och som jag jobbar med idag, bevisar den raka motsatsen. Vinge är en arbetsplats som är öppen för olikheter på alla möjliga plan. Blir du kallad på intervju, se till att förmedla vem just du är som person.” 

Så här söker du som sommarnotarie

Ansökningsperioden till 2019 års program pågår mellan den 5 november 2018 och 31 januari 2019. Intervjuer sker löpande så ansök gärna i god tid. För att du ska få nytta av din tid som sommarnotarie bör du ha läst minst sex terminer på juristprogrammet. Här kan du läsa mer om Vinges sommarnotarieprogram.

Vi ser fram emot din ansökan, klicka här!