Nyhet

Framtidens jurister erhöll stipendier

8 maj 2005

Vinge har sedan två år tillbaka samarbetet med fem gymnasieskolor för att uppmuntra deras elever att läsa juridik. Projektet omfattar Tensta, Farsta och Skärholmens gymnasier i Stockholm, Angeredsgymnasiet i Göteborg och Malmö latinskola.

För första gången får nu elever från skolorna i Stockholm och Malmö fem stipendier på sammanlagt 100 000 kronor. Stipendiaterna har nyligen på börjat sin juristutbildning.

Fredagen den 19 december delade Vinge ut stipendier till:
Erik Hagman, Tensta gymnasium
Marcus Widlund, Farsta gymnasium
Christian Guerro Larenas, Malmö latinskola
Mona Sendesni och Andi Toompuu, Skärholmens gymnasium (utdelning sker i januari)

Redan under våren gav Vinge tre juridikstipendier till eleverna Mattias Argirakis, Michele Fara och Marcell Sipos, vid Angeredsgymnasiet i Göteborg.

De sammanlagt åtta studenterna kommer också att få möjligheten att arbeta som sommarnotarier på något av Vinges kontor under sin studietid.

För ytterligare information kontakta Anna-Karin Liljeblad, tel: 08 614 31 40, e-mail: anna-karin.liljeblad@vinge.se

_________________

Vinge är en av Sveriges största advokatbyråer med omkring 450 anställda varav drygt 275 jurister. Vår verksamhet är helt inriktad på affärsjuridik och våra uppdrag är till stor del internationella. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt i London, Paris, Bryssel, Hong Kong och Shanghai.