Nyhet

Förändringar i Vinges Kina-verksamhet

19 december 2013

Vinge har en lång historia i Kina och var första nordiska affärsjuridiska advokatbyrå i Hong Kong 1985 och i Shanghai 1999. Verksamheten vid dessa kontor har alltid varit fokuserad på svenska företags affärer i Kina och med alla typer av juridiska frågor vad gäller investeringar och handel mellan Sverige och Kina.

På Vinge finns idag en kontorsövergripande China Practice Group som innefattar ca 15 jurister som arbetar fokuserat med ärenden som rör Sverige-Kina. Utöver Vinges kontor i Shanghai och Hong Kong finns China Desks vid samtliga kontor i Sverige.

På Vinges stockholmskontor arbetar kinesiska jurister, bland dem Gu Qun, tidigare local partner på Vinge i Shanghai. I takt med att efterfrågan från våra klienter alltmer styrts till fastlands-Kina har Vinge nu beslutat att fokusera all sin verksamhet i Kina till kontoret i Shanghai.

- Vårt kontor i Hong Kong har under det senaste året kommit att bli alltmer av ett administrativt kontor, varför det känns helt naturligt att fokusera verksamheten i Kina till Shanghai, säger Katarina Nilsson, resident partner för Vinge i Kina.

Beslutet gäller per den 1:a januari 2014.